contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salam De Biscuiti Alb Cu Fructe Confiate

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Made by Liana


Un desert racoros care nu necesita fierbere sau coacere, un desert potrivit zilelor fierbinti de vara sau si de iarna, de ce nu, da bine cu zapada si cu gerul din ianuarie.
Am gasit aceasta reteta in revista Click pentru femei din iunie 2010, dar am "servit-o" la cina surpriza organizata de mine pentru ziua lui Kadia, surioara mea din Elvetia, nascuta pe 28 ianuarie, si din tot meniul pregatit pentru ea, acest desert a fost prima ei alegere. Si cum dorinta ei e porunca pentru mine, plus ca si alti prieteni au fost interesati de ea, iata reteta detaliata.
Ingrediente:
400ml frisca lichida,
250g branza dulce
100g zahar,
250g biscuiti,
150g ciocolata,
150g fructe confiate,
1 esenta de vanilie,
2 pliculete gelatina.
Pentru decor:
50g ciocolata,
50g fructe confiate.

Mod de preparare:
Se amesteca frisca batuta bine cu branza dulce si cu zaharul pana se obtine o crema fina.

Se rup biscuitii si ciocolata bucati mici-eu am folosit una cu alune-
si se adauga in crema de branza impreuna cu fructele confiate taiate marunt.

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml de apa pentru 10-15 minute si se prepara conform instructiunilor de pe plic.
In compozitia obtinuta se pun esenta de vanilie-o fiola mica de la Dr.Oetker, si gelatina topita, calduta. Se omogenizeaza si se toarna totul intr-o forma de cozonac tapetata cu folie de plastic.

Se acopera desertul si se da la rece pentru 3-4h.
Cand este gata, se rastoarna pe un platou si se decoreaza cu ciocolata topita si cu bucati de fructe confiate.