contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Chiliana

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Am norocul sa am un tanar prieten roman,Catalin,care de cateva luni , traieste pe indepartatele meleaguri chiliene,la Santiago.Actualmente urmeaza niste cursuri de limba ,istorie si cultura chiliana si nu in ultimul rand ,de gastronomie chiliana.Acolo, evident, si-a facut noi prieteni,printre care si o doamna,adepta a gastronomiei locale,care a avut amabilitatea sa-l initieze in aceasta directie.Din toate astea vom profita si noi,incercand sa exploram noi teritorii culinare.Asa ca vom incepe cu o,aparent banala,  salată de roșii cu ceapă. În realitate, linia de start a bucătăriei chiliene.O salata gustoasa,zemoasa ,care pregatita in felul acesta specific,te lasa fara respiratie... mirositoare a ceapa.

INGREDIENTE:



-2 cepe uscate, mari
-2 rosii de grădină de preferinta, potrivit de coapte, fiecare un pic mai mare decât o ceapă (eu am pus 3 ca erau mai mici decat cepele)
- sare dupa gust
-1 lingură de pătrunjel verde tocat
-3 linguri de ulei de floarea soarelui (antenție! nu are rost să faceți pe grozavii și să puneți ulei de măsline pentru că vă dezechilibrează gustul si schimba total salata)


MOD DE PREPARARE :



-Ceapa se taie rondele generos de late, după gust între 3-7 mm și se pune într-o sită. Sita se cufundă timp de 1-3 minute (în funcție de grosimea rondelelor) într-o baie de apă clocotită.Eu neavand o sita potrivita am pus ceapa direct in apa clocotita si am tinut-o 1 minut si jumatate (taiasem feliile cam de 5 mm).Dupa care
-se scurge bine de apă și se pune într-un bol.

-Rosiile se cresteaza in cruce la un capat ,se imerseaza pentru  cateva secunde in apa claocotita ,apoi se curăță de pieliță (esențial!!!), se taie în felii potrivit de groase și se pun imediat peste ceapa . Se sareaza si se lasa la odihna ,la rece,20-30 de minute,timp in care ceapa se va imbiba cu sucul lasat de rosii si vă va schimba conceptul de ”salată de roșii cu ceapă”! (Dacă rosiile nu se curăță de pieliță, sucul lor nu se va scurge în întregime.)


La final se presară verdeața și uleiul. Si  amestecam totul înainte de servire.


Încercați să serviți o astfel de salată ca și garnitură la friptură sau snitel,in cazul meu.Uitati cartofii prajiti ! Marele avantaj al tomatelor este că odată ajunse în organismul nostru, consumă mai multe calorii decât produc.
Rețetă oferită cu amabilitatea Lidiei Fariña, Santiago, Chile si a lui Catalin.



Articol recomandat de panseluta-violet.blogspot.com