contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Crocanta Cu Rucola

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Am pregatit si mancat salata asta ieri la pranz, inspirata de cea pe care o mancasem weekendul trecut la Readers Cafe. Mi-a placut foarte mult rezultatul asa ca va sugerez sa o incercati intr-o zi in care nu mai stiti ce sa mancati. In plus, daca eliminati branza sau o inlocuiti cu tofu obtineti o varianta excelanta de post.

Ingrediente:

un dovlecel mic
7-8 ciuperci mici
o mana de frunze de rucola
2 catei de usturoi
cateva frunze de leurda
o mana de frunze de busuioc
cateva ramurele de cimbru si cimbru lamaios
ulei de masline
otet balsamic

Preparare:

Am taiat cipercile sferturi si dovlecelul cuburi si le-am perpelit rapid intr-o lingura de ulei, impreuna cu un catei de usturoi taiat marunt si firele de cimbru.


Cand erau usor aurii dar inca un pic crocante le-am scos si le-am asezat pe un pat de rucola, apoi am adaugat deasupra branza taiata cubulete.


Am stropit cu un ulei de masline aromatizat cu leurda, usturoi si busuioc(am pulsat cu blenderul de 2-3 ori) si cu otet balsamic crema cu aroma de portocale pe care l-am luat anul trecut de la Roma si din care nu ma prea indur sa folosesc. Am mancat cu pofta, folosindu-ma de o lipie ca sa adun toata bunatatea de sos din farfurie.


Articol recomandat de bucatarsubacoperire.blogspot.com