contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Cu Muschiulet Marinat In Struguri

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Dupa nume pare ceva pretios si mvai draga, cool, dar nu este. Am ales muschiuletul de porc pentru ca este slab, sanatos, gustos, se face repede, restul au venit de la sine.

Slide1

Amu nu ca as fi eu in pana de idei, dar asa mi-e drag cateodata sa ma dau pe blogosfera (a noastra, dar sa nu credeti ca ai lor sunt mai breji), deci eu, pe cuvant, daca folosesc niste cuvinte, le cam cunosc, daca nu le cunosc sau am probleme cu pluralele sau numarul de “i”-uri, creez polemici. Deci cand spun ca am marinat muschiuletul cu struguri, parol d’honeur, chiar l-am marinat, amu cine citeste blogosfera stie la ce ma refer, deci a marina inseamna a lasa intr-o marinata. Nu a pune sare, piper si diverse uscaciuni pe bucata de ce o fi ea.

Deci am marinat cam doua zile muschiuletul, nu piesa intreaga, ci facut bucati egale. Plus cateva felii ca sa le mananc crude.

Marinata am facut-o din struguri zdrobiti, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, sare si rozmarin.

Slide2

Bucata de muschiulet aleasa spre sacrificare in beneficiul burtilor a fost lasata in tigaie (dupa ce am zvantat-o, da?) in ulei de masline, sucita pe toate partile, facuta asa, nici in sange, nici uscata. Lasata cat sa caramelizeze glucida.

Slide3

Am lasat sa se tempereze muschiul (are temperament temperamental, ce muschii lui). Nu sa se raceasca. Timpul in care muschiuletul a stat acoperit a fost suficient cat sa dau in salata, am folosit frunze diverse (da mah, luate gata rupte si curatate, de la Mega, am luat salariu, ce onoarea mea), rosie (seria 2013, an bun pentru rosii), mozzarella (bocconcini le zice pe ambalaj, pret bun la Auchan). Am pus feliile de carne (taiate din bucata de carne calduta) peste salata si am stropit cu sos. Ma rog, turnat cu galeata, dar nu in poza, sa fim niste doamne, ce tricepsul bucatarului.

Slide4

Na ca era sa uit de sos, sosul e cel de la Ludic (maioneza, usturoi, smantana, tarhon, zeama de lamaie), amestecat cu iaurt. Oly. Bio mah, bio, ca nu il cumpara nimeni si era la jumatate de pret la Billa.

Unu la mana, pentru cei care ma cunosc: da mah, am mancat salata, legume crude, nu mai fac.
Doi la mana, gargarita mea blonda si divina, partenera de butoane, care mi se hlizeste in blide, cica mmm, buna. Inclin sa o cred.

Apropos de Ludici, daca tot e pustiu bukalele, mi-am tras un autoportret, sa ma vada colegii. Da, am blugi noi, 14.99 ron in Auchan.

Slide2

In rest, cum stiti, canicula, cel mai bun prieten al bucuresteanului neplecat in concediu, ne este alaturi.

Slide1

Deci se anunta o vara incendiara doamnelor si duduilor.

rororo