contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Spanac Cu Fenicul,caju Si Branza De Capra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


1Salata cu spanac, fenicul,ridichi si branza de capra_1

Spanacul, asa cum stim, este un aliment valoros ce contine fier, calciu, sodiu, potasiu, beta-caroten, clorofila,vitaminele B6 si C, cu doar 32 de calorii pt 100 g si 90% apa. Este satios si delicios, mai ales in salate, si in plus mancat crud isi pastreaza absolut toate comorile enumerate mai sus. Este perfect pentru purificarea organismului primavara, dupa o iarna intreaga de carnati si tocanite.
Feniculul, a inceput sa fie utilizat din ce in ce mai des si in Romania. Cu doar 30 de calorii la 100 g de felii de bulb, ne asigura o cincime din necesarul zilnic de vitamina  C. Este bogat in fibre, magneziu, potasiu, acid folic,  fosfor, calciu, molibden si vitamina B3. Are efect imunizator, asigura protectie cardiovasculara si sanatatea colonului. Are un usor parfum asemanator anasonului si este dulceag. Dupa atatea laude, cred ca o sa il incercati si voi daca inca nu ati facut-o, eh ? Si bine veti face !

2Salata cu spanac, fenicul,ridichi si branza de capra
Restul ingredientelor sunt in catitati mai mici, dar nu sunt neglijabile, asa ca, hai sa ne pregatim pentru vara incepand sa mancam mai sanatos !
Ingrediente:
frunze mici de spanac
1 bulb fenicul
cateva ridichi
2 fire de ceapa verde
branza de capra
un pumn de caju
crutoane
ulei masline
otet balsamic
Mod de preparare:
Spalam foarte bine frunzulitele de spanac,care cu cat sunt mai tinere cu atat e  mai bine. Le schimbam apa de cateva ori si le centrifugam pentru a elimina apa in exces. Frunzele ude nu se asezoneaza bine. Eu am rupt si cateva frunze de salata verde.
Taiem ridichile, ceapa verde si feniculul feliute si le amestecam cu frunzele de spanac.
Punem deasupra branza de capra taiata cubulete sau feliute si niste caju.
Intr-un borcanel agitam foarte bine uleiul de masline, sarea si otetul balsamic.
Asezonam salata,iar deasupra punem crutoanele.
Eu tai cubulete cateva felii de paine si le pun fara ulei in tava de teflon pana se rumenesc, insa putem sa le punem si in putin ulei de masline aromat cu 1 catel de usturoi zdrobit.
3Salata cu spanac, fenicul,ridichi si branza de capra
S-aveti pofta, caci va asigur, e DELICIOASA !!!



Articol recomandat de ana-maria-ciolacu.blogspot.com