contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata De Ton Cu Paste Si Legume

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


mal

Specialistii nutritionisti ne indeamna sa consumam cat mai mult peste cu putinta. Sub  orice forma , insa de preferat ar fi  la gratar, in abur , la cuptor ...etc.
Sunt nenumarate  moduri in care poate fi gatit pestele.
Personal nu ma declar fana inraita...consum peste doar cand mi-e dor. Asta inseamna si ca gatesc destul de rar peste.
Scotocind prin arhiva personala cu poze, am dat peste aceasta salata de ton, pe care am preparat-o candva, demult...
Mi-am amintit ca mi-a placut , mai ales ca am servit-o alaturi de paine prajita cu usturoi si ulei de masline (un soi de bruschette ).
Din amintirile mele va voi povesti cum am preparat-o.
Am fiert mai intai pastele conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi  le-am pus intr-un castron.Peste paste am pus o conserva de ton maruntit cu tot cu uleiul din cutie.
Am taiat bucatele potrivite doua rosii si un ardei gras si le-am adaugat in castron. Am mai pus o mana buna de masline negre, doua maini sanatoase de porumb dulce fiert (din conserva ), patrunjel verde si mult piper negru.
Le-am amestecat cat sa se combine ingredientele, am sarat dupa gust ... apoi am acoperit salata cu folie si am lasat-o sa se odihneasca o jumatate de ora la frigider.
In tot acest timp aromele s-au distribuit care pe unde era nevoie de ele.:))
Painea pentru bruschette am prajit-o in tigaia de fonta din dotare, am frecat-o cu un catel de usturoi, apoi am stropit-o cu ulei de masline.

Imi amintesc ca mi-a placut foarte mult in combinatie cu salata mea de ton...atat de mult incat incepe sa-mi fie pofta... de peste :))

 

 

 

Incercati !



Articol recomandat de adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com