contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Niçoise Cu Somon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Incepem saptamana in forta, cu o salata atat de buna incat, desi tocmai ce am devorat-o, abia astept s-o pregatim din nou. Si pentru ca a fost gata in vreo 20 de minute, cred ca are sanse mari sa reapara in curand in meniul de pranz. E potrivita pentru la birou, nici nu mai trebuie incalzita, nici nu trebuie tinuta la frigider, ce mai... pranzul slow food perfect :)

Pentru 2 portii avem nevoie de:
  • 3-4 cartofi micuti
  • 100 g fasole verde (4 linguri)
  • mix de salata (120 - 150g)
  • cateva rosii cherry
  • 100 g somon afumat
  • o bucata castravete (2 castraveti mici)
  • 3 linguri de iaurt
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • 1 legatura marar
  • sare, piper
Spalam bine de tot cartofii pe coaja, sau ii curatam, ii taiem in sferturi, ii asezam intr-o tava, optional ii stropim cu putin ulei, acoperim tava cu folie si ii dam la cuptorul incins la 180 de grade vreo 30 - 40 de minute, pana se rumenesc. Din cand in cand, mai ii intoarcem, iar spre sfarsitul timpului, inlaturam folia de aluminiu.
Cat timp cartofii sunt la cuptor, oparim fasolea vreo 3-5 minute in apa cu putina sare, o clatim cu apa rece si o lasam la scurs.
Facem un dressing din iaurt: mustar, zeama de lamaie, sosul Worcestershire, mararul tocat fin, sare si piper.
Punem intr-un bol mixul de salata, fasolea, cartofii, castravetii taiati betigase, adaugam sosul si amestecam.
Asezam pe farfurii, adaugam jumatati de rosii cherry si fasii de somon afumat.
O salata delicioasa, cu un dressing light, care are doar 75 calorii la 100 de grame.

 

 

 



Articol recomandat de furnicuti.blogspot.com