contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Salata Toscana Cu Fasole

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
        Nu stiu cum se face ca vara, oricat de lunga ar fi ziua, nu reusesc niciodata sa fac tot ce imi propun. Drept dovada ca in ultimele 2 luni am scris 2 postari mari si late, cu asta 3. De azi intr-o saptamana plecam in concediu asa ca cel mai probabil ne vom auzi spre sfarsitul lui august cu povesti despre Creta. Aveti rabdare cu mine, ca acum vine toamna si o sa va asaltez cu placinte si paini. Pana atunci insa va las cu o idee rapida si delicioasa de vara, numai buna pentru zilele in care v-ati saturat de combinatia clasica branza cu rosii.

Ingrediente:
pentru 2 portii, timp de preparare 5 minute
3 rosii medii
5 rosii uscate la soare
2 castraveti
1 ardei gras verde
1 ceapa mica
o conserva de fasole(eu am folosit um mix de naut, fasole rosie si alba)
o mana de frunze de busuioc
un catel de usturoi
o lingurita fulgi de chili
2 lingurite ulei de masline
o lingura otet balsamic
Preparare:
      Castravetii se curatat de coaja apoi se taie cuburi. Rosiile, ardeiul gras si rosiile uscate se toaca si ele in cuburi maricele iar ceapa pestisori. Fasolea din conserva bine se clateste apoi se scurge bine si se ameteca cu legumele. Separat facem dressingul din ulei, otet, usturoi zdrobit, busuioc si fulgi de chili. Se amesteca totul si se serveste imediat daca ingredientele au fost scoase din frigider sau se lasa o ora sa se raceasca daca acestea au stat la temperatura camerei. Pofta buna si zile insorite!

                   
                                                                                                               yours truly, bean lover,  
                                                                                                                                      Lavinia