contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

“sănătatea Are Gust” Campania Qbebe Despre Alimentaţie Sănătoasă : “reţete Sănătoase Pentru Copii, Viitoare Mămici şi Mămicile Care Alăptează”

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Copiii sunt încredinţaţi părinţilor lor ca o avuţie de mare preţ, pe care, într-o zi, Dumnezeu o va cere din mâna lor. Ar trebui să punem deoparte mai mult timp, mai multă atenţie, mai multă rugăciune pentru educaţia lor. Ei au nevoie de mai mult din ceea ce înseamnă adevărata educaţie... 
Sunt onorată şi emoţionată că am primit invitaţia de a mă alătura  Campaniei Qbebe “Sănătatea are gust”   despre alimentaţie sănătoasă : “Reţete sănătoase pentru copii, viitoare mămici şi mămicile care alăptează” şi de a vă împărtăşi  o parte din emoţiile,trăirile mele de mămică. Totodată  am să vă recomand o reţetă de proprie sanatoasă ,gustoasă şi apreciată de familie şi prieteni .


Campania  se va desfăşura pe site-ul Qbebe şi pe Blogul Mămicilor cu susţinerea:

Dumnezeu a rânduit familia, El, care a dăruit-o pe Eva lui Adam, ca un ajutor potrivit, a rânduit ca bărbaţii şi femeile să se unească prin legământul sfânt al căsătoriei, să formeze familii ai căror membri, încoronaţi cu onoare, să fie recunoscuţi ca membri ai familiei de sus. 
Copiii sunt o binecuvântare, sunt inocenţi,fericiţi şi sunt moştenirea Domnului.Crescând creează prosperitate, iar planul lui Dumnezeu pentru viaţă este unul plin de iubire.

Am 44 de ani ,am o fetiţă de 24 de ani de care sunt tare mândră, iar amintirile din timpul 
sarcinii ,din timpul naşterii ,amintirile despre primele gângureli,primele cuvinţele, primii paşi,primii dinţişori, prima zi de şcoală vor dăinui întotdeauna.Sunt amintirile mele,ale unei mame  şi  nu au putut  fi şterse din memorie sau făcute să dispară  din memorie în ciuda tuturor problemelor pe care le-am avut şi fetiţa mea a fost pe primul plan indiferent de situaţie.Mi-am ţinut fetiţa mereu aproape,mereu lângă mine.
Cu iubire, credinţă şi rugăciune, noi ca părinţi trebuie să trecem peste toate greutăţile, neajunsurile, dezamăgirile,stresul cotidian şi să lucrăm pentru familiile noastre, până în clipa când, cu bucurie, putem ajunge  înaintea Domnului spunând: "Iată, eu şi copilul, copiii pe care mi i-a dat Domnul." 

 Reteta casei pe care o recomand cu mare drag  viitoarelor mamici si  pentru mamicile care alapteaza este reteta casei ,si anume :Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume


               
Ingrediente:

o ceapa mica       
un morcov potrivit      
2 buc.mici de praz       
jum. de telina mica      
o legatura marar
o legatura patrunjel     
sare,piper ,cimbru ,nucsoara dupa gust  
ulei de masline dupa gust (in functie de cat de gras mancati)- eu am folosit 5 linguri       
150 ml supa de legume sau apa calda     
un dovlecel potrivit din care au iesit 8 rulouri  
Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite intre ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam sa-l coc). Voi puteti taia felii mai mari pentru a intra o bucata la fiecare rulou...

Mod de preparare:

Morcovul,telina ,ceapa,prazul se curata,se spala si impreuna cu mararul si patrunjelul se toaca la blender , apoi se pun intr-o tigaie la inabusit impreuna cu cu putin ulei si supa de legume sau apa calda. Se condimenteaza dupa gust si se lasa sa fiarba inabusit  pana scade supa. Dupa ce s-a racit compozitia se vor umple feliile de dovlecel si feliile de dovleac preparate dinainte la gratar.
Feliile de dovlecel si cele de dovleac se rumenesc un pic la gratar  cat sa se inmoaie pentru a se putea rula.
Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a forma un rulou se va pune putina compozitie,se ruleaza si se aseaza in tava unsa bine cu ulei. Se coc la foc potrivit si se pot servi atat calde cat si reci.Le-am servit cu hrean preparat cu sfecla rosie (  http://valentinaghidculinar.blogspot.com/2010/05/hrean-cu-sfecla-rosie-in-otet-pe-gustul.html#  )
Este un aperitiv deosebit de gustos, sanatos , o garnitura speciala pentru preparate din carne si peste, iar pentru zilele de post este un preparat gustos si hranitor...