contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sandvisul De Dupa-amiaza

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Una dintre problemele pe care le intampinam multi dintre noi este: “Ce anume sa mananc la job?’ Este o problema realmente. Mai ales cand sediul iti este plasat langa magazine de tip fast-food si langa patiserii. Cu toate tentatiile, trebuie sa mancam sanatos daca vrem sa fim sanatosi. Un burger, cativa cartofi, prajituri, pateuri, o sticla de cola nu desemneaza o gustare sanatoasa dupa-amiaza.

Chiar daca pare enervant, pachetul pentru job pentru planificat de-acasa. Cateva felii de paine integrala, sunca degresata, eventual de pui(pentru ca este carne de calitate, are proteine si putina grasime), cateva legume si putin ulei de masline, pentru a nu folosi unt sau margarina, este o alegere pe cinste.

Puteti lua la pachet cateva fructe, aveti grija cu fructele dulci, de asemenea, la cele uscate. Un iuart este o alta alegere buna pentru gustarea dupa-amiaza.

Pot fi preparate sandvisuri gustoase, aspectuoase si acasa, nu numai la McDonald’s. Tot ce trebuie facut este sa folositi ingredientul magic: stropul de dragoste. Sa va placa ce gatiti, si daca va va placea cand si serviti, apai sunteti castigati. Cateva frunze de salata,de rosii, doua felii de paine integrala, sau o chifla taiata pe jumatate, putina sunca slaba, sau tin de la conserva ori feliute de somon afumat (se gasesc si la pachet, in cantitati mici) pot alcatui un sandvis nutritiv, peste valorea celor de la McDonald’s.

Cat priveste lichidele, alegeti iuart de baut, cu putine lichide, ceai, facut in casa, apa plata sau minerala, dar nu carbogazose. Puteti opta si pentru lapte. Si chiar daca va este foame si mai aveti un dosar stufos care troneaza pe birou, nu dati fuga la magazinul de fast-food de langa serviciu. De-asta planificarea meselor este importanta. In functie de cat consumati, daca tineti o dieta sau nu, pregatiti-va gustari sanatoase si o masa (un sandvis, doua, o salata de legume, chiar si mancare gatita, dar cu putine grasimi). Nu va feriti sa folositi caserole pentru a transporta hrana, este multa mai  sanatoasa hrana gatita decat fast-food-ul.

Daca sunteti deja ahtiati dupa fast-food, incercati sa va vedeti peste sase luni. Va spun cert ca veti fi de nerecunoscut. Sunculiletele vor atarna, iar asta nu va va multumi. Atentie, chiar daca sunt gustoase, aspectuoase, paterurile si fast-food-ului de langa cladirea de birouri unde va aflati, nu sunt  o algere buna pentru sanatatea voastra.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com