contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarbatori Fericite !happy Holidays!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
SI O RETETA PROMISA:TARTA CU CIOCOLATA
sa aveti sarbatori pline de bucurie si frumos in suflete alaturi de cei dragi,iar masa  sa va fie plina cu ceea ce va place mai mult!
si bineinteles,fara abuzuri...asa ca ,din tarta mai sus prezentata nu taiati felii precum a mea de mari ,asta a fost doar pentru prezentare!:)
tarta de fata este  foarte concentrata mai ales ca grasimi  decit carbohidrati,cel mai usor de facut pe lumea asta,rapid si cu succes mare la iubitorii de ciocolata.tot ce trebuie sa faceti este sa aveti in casa un aluat cu unt preparat ,eu iarasi am cumparat  o foaie de aluat brisee dar puteti folosi si un aluat foietaj tot atit de bine),pe care am inghesuit-o intr-o forma de cca 25 cm si am intepat-o din loc in loc,pentru a nu se umfla la copt(puteti  sa o acoperiti si cu hirtie de copt pe care sa puneti boabe de orez,fasole,etc. pentru acelasi efect),copt care a durat pina cind s-a rumenit(in cuptorul preincalzit la 180 celsius,am lasat-o cca 10-12 minute).apoi am lasat-o la racit si am scos-o cu atentie din forma.in ea am turnat crema ganache,facuta din 400 ml smintina 30%,400 grame de ciocolata 50%cacao,1 lingura de unt,1 lingura de miere,1/2 fiola esenta de portocale.procedeul de obtinere cred ca il stiti,se poate desfasura in doua feluri,ori aduceti smintina la punctul de fierbere ,o turnati peste ciocolata si celelalte ingrediente imediat si amestecati cu telul pina se dizolva ciocolata complet,ori puneti la foc mic toate ingredientele si amestecati continuu pina la omogenizarea lor.
odata crema turnata,tarta se lasa in frigider la intarit minimum 4-5 ore.sau pina a doua zi,daca o preparati seara.poza mea e facuta cam devreme,tarta era in curs de...dar a doua zi a fost perfecta!:)
enjoy !:)