contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmale Din Varza Acra~bucataria Austriaca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
sarmalute austriece
O reteta in varianta moz_at.
Desi Sarmalutele/ RULADA DIN VARZA, nu sint prea raspindite prin bucatariile austriece, aceste sarmalte se prepara totusi, cel putin de bucataresele mai in virsta, sau mai des in alte regiuni ale Austriei…
INGREDIENTE:
- 1 capatina varza murata de ca. 1300g
- 1 kg de carne tocata (cele mai bune sarmatute sint cele cu carnea taiaata)
- 2-3ls ulei sau 1ls untura
- 2 oua
- sare+piper
- maghiran,
- cimbru,
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa potrivita
- * 1lc zahar*
- 200g orez fiert
- 1/2-1l supa de vacuta (facuta in casa sau cub Maggi…)
MOD PREPARARE:
Orezul se pune la fiert.
Ceapa se curata si se taie marunt.Intr-o tigaie se incinge uleiul sau untura si cepa se prajeste pina incepe usor sa se rumeneasca.
* Cine doreste poate adaoga 1lc zahar, sa se prajesca si caramelizeze usor cu ceapa. *
In contiunare se adaoga carnea, care se prajeste usor pe toate partile si totul se trage deoparte .
Oreztul fiert se amesteca cu masa de carne si ceapa prajite, la care se adaoga restul ingredientelor de condimente si mirodenii/verdeturi si cele 2 oua.
Totul se amesteca bine, eventual se degusteaza si completeaza cu condimente/mirodenii dupa gust.
Cuptorul se incinge la 180°C.,
Foile de varza se desprind usor de pe cotorul verzei, cu ajutorul unui cutit, eventul se indeparteaza partile mai cotoroase  ale  unor frunze si in fiecare foaie se ruleaza ceva din masa de carne.
Fiecare sarmala/rulada se aseaza intr-o oala mai adinca si bine unsa cu grasime.
Cind carnea este toata rulata in foile de varza si asezata in oala, aceasta se introduce la cuptor pentru ca 45-60mion.
Din cind in cind sarmalutele se uda cu ceva din supa de vacuta pregatita in prealabil.
Sarmalutele sint gata, cind se observa ca, foile de varza se taaie usor, fara sa fie atoase, si varza a primit o culoare frumos bruna-aurie.
Aceste sarmalute se servesc la austrieci , la fel ca si ardeii umpluti cu, sferturi de cartofi fierti in apa cu sare/supa.
TIP:
  • Cine doreste poate  amesteca in supa ceva pasta sau bulion din rosii/tomate.
  • La fel se mai poate adouga printr-e sarmalute si ceva slaninuta, costite afumate…..
Va urez savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss