contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sarmalute In Foi De Vita

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente:
* 1 kg carne tocata amestec de vita si porc,
* 2 cepe albe,
* 3-4 linguri orez,
* sare, piper,
* boia dulce, menta dupa gust,
* 1-2 legaturi marar ,
* afumatura (costita, carnaciori...)
* 30-35 foi de vita
Pentru sos:
*50 gr margarina, 1 lingura de faina,
* 100 ml. iaurt
Preparare
Compozitia: Intr-o cratita pe aragaz la foc mic, se distuie ceapa in ulei cu putina apa. Apoi se adauga orezul si se mai lasa cateva minute. Dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata, impreuna cu mararul tocat marunt, bulionul, sarea si piperul (daca mai e necesar se adauga putina apa). Se fac apoi sarmalutete din foile de vita de vie. Eu folosesc frunzele de vita de la congelator, pregatite de mine. Cand e vremea lor, le cumpar din piata, le oparesc in apa cu sare, le las la scurs si racit. Apoi le fac sul, de cca 30-35 de buc., cat pentru o portie si le pun la congelator. Rezulta cca. 30 de buc. in functie de marimea care o faceti.
Pe fundul cratitei se pun 2-3 frunze de vita. Sarmalutele se aranjeaza in cratita randuri-randuri, iar intre ele se adauga afumatira taiata fasi si tijele ramase de la marar, merge bine chiar marar uscat. ii da sosului o savoare. Deasupra se inchide tot cu un strat de foi de vita. Se adauga apa cat sa le acopere. Se fierb la foc mic. In cazul in care lichidul scade, este necesara adaugarea de apa pana la 1/2 din cratita.
Cand sarmalutele sunt aproape gata, separat se face un sos bechamel din margarina si faina, care se subtiaza cu sosul in cate au fiert sarmalutele, la care se adauga si iaurtul, pentru ai da un gust acrisor. Se rastoarna sosul peste sarmalute si se mai da un clocot. Inainte de a inchide focul se mai adauga verdeata. Se servesc cu maioneza.
Combinatia dintre sosul cu iz de marar si maioneza, le face speciale. Pofta Buna!

Articol recomandat de adnas54.blogspot.com