contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Savarina

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Daca se anunta musafiri si nu aveti mai mult de 1 ora la dispozitie, plus ca frigiderul sau camara nu va inspira in nici un fel, atunci savarina aceasta este salvarea!!! Usor de pregatit, foarte economica - ingredientele acestea nu cred ca lipsesc cuiva din camara, si foarteee buna!

Ingrediente:

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri pesmet
1 lingura rasa faina
1 esenta de vanilie
150 gr zahar
150 ml apa
1 esenta de rom
cca 100 ml frisca


Am frecat galbenusurile cu zaharul pana cand crema s-a albit, apoi am adaugatin ploaie faina cernuta si pesmetul, cernut si el, iar la urma esenta de vanilie.Albusurile le-am batut spuna, apoi le-am incorporat amestecului de galbenusuri, amestecand usor cu o spatula de jos in sus.
Am uns 12 forme de briose cu putin unt topit si am umplut locasurile cu aluatul format. Am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 10 minute, apoi am mai lasat cca 10 minute la 170 grade.
Cat savarinele stateau la cuptor, am pregatit siroul din zahar, apa si esenta de rom.
Savarinele le-am scos din forme si le-am lasat sa se racoreasca putin, apoi le-am stropit cu tot siropul rezultat. 
Am pregatit frisca, am taiat capacele la savarina si am umplut formele cu frisca. Se poate decora dupa preferinta... pe mine nu m-a dus capul si le-am lasat simple!
 Cate o savarina pentru fiecare!