contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scenariu De Criza...la Bucatarie/ Filosofind, Cu Ochii-n Farfurie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Seara, iti vine asa, un gand razlet. "Ce-ar fi sa fac o inspectie prin congelator? Poate mai am pe acolo,ceva congelat, ratacit. Successuri...ca si anul trecut, cand gasisem vinete pentru salata, prin iunie. Cat de bine ma cunosc... Apar, dintr-o data, doua pungute rosii, cu ardei capia. Nu-i rau.La dezghetat, pana maine.
A doua zi, ajungi acasa, obosit. Stomacul isi cere drepturile. Anul trecut veneam satul, rezolvam cu o shaorma. Hmmm, o injuratura printre dinti, cureti rapid niste cartofi,ii lasi in apa, vreun sfert de ceas, sa se balaceasca si sa le iasa amidonul si ii arunci in tigaie, cu sare deasupra.Intre timp clatesti un pic ardeii,ii tai,la nimereala,in diverse forme geometrice, ii pui intr-un castron, cu un sos de ulei, otet de mere,niste condimente, vredeata si gata. Daca nu-i graba prea mare si dai si peste o ceapa, o tai si pe aia, cum ai chef, ori marunt, marunt, cat sa-ti reversi toate frstrarile asupra ei (chiar daca nu-i recomandat sa gatesti la nervi, ci sa traiesti o stare de beatitudine totala!) si o arunci peste ardei.
Pui repede cartofii in farfurie, scoti si niste branza framantata,(ramasa tot din iarna), ardeii deasupra si gata. Nu-i rau deloc,si chiar am iesit bine. Pentru ca esti un om valoros, si sa nu simti ca mai ai un pic si iti ajunge cutitul la os, faci un calcul rapid in minte: ori shaorma, ori catering, la serviciu,ori o pizza acasa, la doar 3 minute dupa ce intram pe usa, ajungeam undeva, pe la 2-3 milioane pe luna. Cata lipsa de cumpatare, de eficientizare a cheltuielilor, de perspectiva, de luare in calcul a unor eventuale riscuri...Ce-o fi fost in capul meu? Si incepi sa te intrebi, retoric :"Aveam eu oare nevoie de toate astea? Nu erau doar mofturi? Ce, chiar nu puteam sa-mi fac un pachet de acasa? Uite, in juma' de ora m-am scos. Si,raspunzi la toate, afirmativ. Ca sa te imbarbatezi.Apoi, iti aduci aaminte ce frumos era cand deschideai televizorul. Economia bubuia, toti vorbeau de infuzii de capital, de reforme inovatoare, iar un chip "angelic" se uita, parca, fix la tine, si-ti ura "Sa traiesti bine!".Acum, ce sa faci? Sa mai deschizi televizorul? Nu prea iti vine. Nuuuu, iti ajung dezvaluirile "pe surse",despre "eradicarea veniturilor nesimtite ale populatiei!". Si vrei, ca pana maine, sa simti ca "traiesti bine", vrei sa sfidezi totul.Ai vrea sa dormi,si sa nu te trezesti pana maine. Si sa iti vezi colegii fericiti, a doua zi, dimineata, fara fete posomorate in jur. Fara sa auzi:"Ai aflat? Ai auzit? Tu ce parere ai? Da' tu ce rata ai? Tu ce crezi? Bai, si tu te gandesti sa pleci? Da' unde?"

Nu prea stiu ce sa va urez.
A voastra, GDC