contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Schokotorte Mit Äpfeln/ Tort Ciocolatos Cu Mere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Schokotorte mit Äpfeln
Zub.: ca.50 Min., Backen:ca 60 Min.
Zutaten für 16 Stücke
250g Butter, 450g Halbbitter Kuvertüre, 5 Eier, Salz, 250g Zucker, 175g Mehl, 1 TL Backpulver, 100g geh. Walnüsse, Äpfel (700g gewürfelt. 1/2 Apfel in Spalten) 1 EL Zitronensaft, 50g weiße Kuvertüre 8 in Spänen)
Ofen auf 200 8 Umluft 180°) vorheizen. Butter würfeln.300g Kuvertüre hacken, mit Butter im warmen Wasserbad schmelzen, abkühlen. Eier trennen, Eiweiß mit Salz steif schlagen. Eigelbe mit Zucker schaumig schlagen, Schokobutter unterrühren. Mehl mit Backpulver mischen, unter Eiercreme rühren. Erst Eischnee, dann Nüsse, Apfelwürfel unterheben. Teig in mit Backpapier ausgelegte Springform ( 26 cm) füllen, ca. 60 Minuten backen. Herausnehmen, auskühlen.
Rest Kuvertüre schmelzen. Apfelspalten mit Zitrone beträufeln, zur Hälfte in Kuvertüre tauchen. Mit Teelöffel Kuvertüre in Streifen über Spalten träufeln. Tortenrand mit Rest dunkler Kuvertüre überziehen. Alles mit Äpfeln und hellen Schokospänen verzieren.
Gutes Gelingen!
Habt einen schönen Tag!
Cami
pro Person ca. 396 kcal.
E: 7g, F:19g, KH: 49g

ApfelWalnuss1

ApfelWalnuss2 ApfelWalnuss3 ApfelWalnuss4 ApfelWalnuss5 ApfelWalnuss6

ApfelWalnuss7
ApfelWalnuss8A

Tort ciocolatos cu mere
Ok, ok…nu este perioada merelor, dar cind te uiti la noi afara nu-ti vine sa crezi ca e mijlocul lui mai. Ce mai atita vorba lunga, nu mi se spune pe degeaba –tanti cu prajituri cu mere-…Merele sint mereu in casa, egal ce anotimp, retete cu ele mai am multe. Asa usor nu scapati de mine.
Pentru o forma cu dimensiunea de 26 cm.
250g unt sau margarina, 300g ciocolata de menaj amaruie, 5 oua, sare, 250g zahar, 175g faina. 1 lingura cu praf de copt, 100g nuci taiate mai marunt,
mere foarte zemoase-700g fiind deja curatate plus o jumatate de mar taiat in felii subtiri pentru ornament,
1 lingura cu zeama de lamäie, 50g ciocolata de menaj alba, 100-150g ciocolata de menaj pentru ornament
Preparare:
Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Untul se topeste pe baie de aburi impreuna cu 300g de ciocolata si se lasa la racit. Ouale se despart si albusurile se bat tzeapane cu sarea. Galbenusurile se bat cu zaharul si se adauga treptat untul cu ciocolata. Se bate spumos, pina nu se mai simte zaharul. Faina se amesteca cu praful de copt si se icorporeaza in crema precedenta. Mai intii se incorporeaza albusurile, apoi nucile si merele. O forma cu dimensiunea de 26 cm se tapeteaza cu hirtie de copt, se adauga compozitia uniform si se da la cuptorul preincalzit pentru un timp de cca. 60 de minute-depinde de cuptor.
Cele 100g de ciocolata se topesc pe baie de aburi. Feliile de mere se stropesc cu zeama de lämäie, ca sa nu se innegreasca. Fiecare felie de mar, se scufunda pe jumatate in ciocolata. Se ornamenteaza tortul cu ele. Cu ajutorul la o lingura (-ita) se trag liniutze subtziri ici si colo… Cu ciocolata ramasa se mäzgheleste si marginea tortului. Se presara si ciocolata alba.
Nu pot spune decit ca prajitura se prepara foarte repede si de savurat la fel. Este si ramine foarte zemoasa chiar si doua zile.
Un deliciu…
Taiat in 16 felii la o felie-395 kcal…nu-i bai ceva sport si se duc si caloriile
Spor la treaba!
O zi buna! Cami
ApfelWalnuss8A1 ApfelWalnussA ApfelWalnussA1 ApfelWalnussB ApfelWalnussC
ApfelWalnussA2ApfelWalnussD

Articol recomandat de cami-lecker-wittmacher.blogspot.com