contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Scones

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De cand i-am ochit in cartea Nigellei Lawson am zis ca trebuie sa-i fac cat mai rapid,apoi cotrobaind prin blogosfera culinara am dat peste ei la Laura Adamache si mi-a placut mai mult reteta ei.
Scones sunt niste painici, biscuiti fragezi,delicati, de origine scotiana care se servesc la micul dejun, unsi cu gem sau,in forma sarata,cu branza.
Scones se pot prepara in mai multe feluri,inclusiv cu diferite fructe uscate in compozitie.







Ingrediente:
300 g faina
1 ou
100 ml lapte
70 g unt rece
1 plic praf de copt
40 g zahar
un strop de sare
1 plic zahar vanilat
Amestecam faina cu praful de copt si sarea;adaugam untul rece taiat cubulete.Framantam pana cand untul este incorporat in faina si devine nisipos.Eu am frecat ingredientele intre palme.
Oul se bate si se amesteca cu laptele.Se adauga fainii.Punem si zaharul si amestecam cu o paleta pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.
Presaram faina pe blatul de bucatarie si framantam pana devine compact.
Il invelim in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora.
Ininte sa-i decupam,incingem cuptorul la 160 de grade.
Intindem aluatul rece pe blat , il intindem intr-o foaie groasa de 0,7 cm.si decupam cu forma de biscuiti, forme rotunde de scones pe care-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se lasa la cuptor timp de 15 minute pana prind putina culoare pe margini.
Scoatem scones din cuptor si Ii lasam sa se raceasca .
Se taie in doua si se ung cu gem .Se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Serviti acesti biscuiti fragezi langa un ceai fierbinte de buna calitate.
Pofta buna!