contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Silueta Fara Dieta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Multi dintre noi ne plangem din cauza colaceilor care nu dispar si pace, iar gandul ca ar trebui sa tinem dieta ne sperie. Insa, nu toate dietele sunt sanatoasa si nici nu este asa de greu cateodata sa obtinem rezultate.

1. Macar 3 mese pe zi

Pentru a ne sculpa trupul, nu trebuie sa tinem diete dupa diete, infomentandu-ne pana cand nu mai rezistam fizic si psihic, pur si simplu tot ce trebuie sa facem este sa respectam cateva reguli simple, iar una dintre ele consta in servirea a trei mese pe zi.

Pentru unii este greu sa serveasca micul dejun, insa putina ambitie nu strica. Ah, si un pic de organizare in planificarea meselor. Daca serviti trei mese pe zi(mic dejun, pranz, cina) va ajutati metabolismul sa arda grasimile, daca in schimb sariti peste o masa, veti avea tendinta sa recuperati mai tarziu, servind nu o masa, ci doua. Asa ca, controlati foamea servind macar 3 mese pe zi. Aveti si mai mult de castigat daca va planificati din timp mesele, ca sa nu mancati tot pana la urma burgeri si chipsuri, si sa averi si un orar.

2. Combinatii inteligente

Unii dintre noi nu stiu ca de fapt nu alimentele ingrasa, ci combinatiile neinspirate, ca de exemplu, prea multa maioneza in salata, ceea ce nu se cade, cartofi prajiti in loc de cartofi copti sau piure, peste prajit in loc de peste fript si combinatiile dezastruoase.

Asa ca, nu alimentele ingrasa, ci modul in care alegem sa le servim, sa le combinam cu ale alimente, sa le gatim.

Alegand metode sanatoase de gatire(la cuptor, pe gratar, la aburi, servind legumele cruda si nu calite) scadeti mult din calorii. Caci prajirea este un proecs dezastruos pentru alimentele in sine. De ce zic asta? Pentru ca temperatura inalta distruge vitaminele si mineralele, iar alimentul scaldandu-se in ulei, devine o bomba calorica. Ii cresteti valoarea calorica, fara sa beneficiati de prea multe beneficii.

Alegeti sa nu mai prajiti pestele, ci sa il gatiti pe gratar sau la cuptor, si nu in ultimul rand, folositi mai putin ulei, ci acesta sa fie vegetal.

3. Renuntati la zahar

Renuntand la dulciuri, la zaharul rafinat veti vedea cum silueta dmneavoastra va aparea in timp scurt, caci zaharul, mai ales in exces, favorizeaza depunerea de grasimi. Nu aveti nevoie de zahar. Renuntati la el si aveti  de castigat.

4. Usor cu sarea

O posibila cauza a kilogramelor in plus este balonarea. Daca mancati prea sarat, riscati sa retineti apa, iar apa aceasta se va vedea la cantar ca si kilograme in plus. Consumati mai putina, renuntati la sosurile din comert(au sare), la alimentele procesate, aveti grija la conserve, muraturi, alimente care se conserva pe baza de sare.

Inlocuiti sarea cu mirodenii, ierburi:busuioc, cimbru, anason, patrunjel, marar etc. Insa, proaspete si nu de la plic.

Sa fiti sanatosi!



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com