contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop De Menta

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


În aceastăvară am descoperit un sirop care m-a răcorit în zilele fierbinţi ale verii, darcare poate să mă încânte şi în zile scurte de iarnă alături de o prăjitură. Nueste costisitor, este sănătos, nu conţine „E”-uri sau alţi conservanţi şi areun gust şi parfum minunat. Şi cum mai poţi culege menta din gradină, poţi puneceva frunze la congelator (ca şi leuşteanul), sau poţi să faci acest minunatsirop.

Ingrediente:
 1 mănunchimare şi stufos de mentă
3 lămâi
3 litri apă
2 feliimici de ghimbir
1,5kg zahăr(sau 1kg miere polifloră)
 Preparare:
Spală mentabine în jet de apă rece, înlătură ramurile groase, lemnoase, şi păstrează frunzele şi lăstarii subţiri. Pune mentaîntr-un blender şi toacă bine.
Toacă bineşi lămâile. Pune la fiert într-o oală 3 litri de apă şi când dă în clocotadaugă zahărul/ mierea şi ghimbirul. Fierbe cam 20-30 minute la foc domol dupăcare închide focul şi adaugă imediat menta şi lămâile tocate.
Acoperăoala cu un capac, înfăşoară-i pereţii într-o pătură groasă şi lasă la răcitpână a doua zi, după care strecoară siropul într-un prosop de bucătărie (mentatocată poate fi foarte măruntă) şi mai pune-l pe foc, dar înainte de a începesă fiarbă, închide focul şi răstoarnă siropul în sticle de sticlă, închide-leermetic şi acoperă-le cu pături groase pentru a se răci treptat. Dar punedeoparte şi câteva sticle pentru consumul imediat şi te vei delecta cu cevadeosebit. Nu am pus colorant industrial pentru a-i da culoare, am preferat săfie cât mai natural. Am căutat pe diferite sit-uri despre coloranţi naturali,dar nu am găsit nimic despre culoarea verde. (Aştept, poate îmi vei spune chiartu! Mulţumesc!)
Darindiferent dacă vei folosi colorant sau nu, să ştii că este un sirop plăcut,soft, pe placul tuturor, uşor, răcoritor. Parfumul său unic, inconfundabil, nupoate fi uitat uşor, miresme de păduri răcoritoare îţi umplu nările avide deverde, iar dacă sorbi însetat din licoarea din faţa ta vei şti că cerul ţi-adat bineţe.

Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com