contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sirop De Salcam

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  La noi au inflorit recent salcamii asa ca duminica trecuta am fost la "recoltat" floricele de salcam. Imi
propusesem sa fac sirop si dulceata de salcam, dar pana acasa am dat si altora renuntat la mai bine de jumatate din recolta, mi-a ramas doar de siropel. Un siropel aromat si colorat.
   Cat timp cititi reteta, va las in compania lui Tudor Gheorghe. ;)

   Ingrediente: 
  • 1720 g zahar
  • 1400 ml apa fierbinte
  • 800 g flori de salcam 
  • zeama de la 2 lamai

    Cum procedam:
 E acelasi mod de preparare ca si la siropul de papadie.
1. Spalam florile de salcam in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Amestecam zaharul cu apa fierbinte si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala de inox) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.
3. Oprim focul, punem florile de salcam, amestecam punem capacul si lasam asa pana cand siropul se raceste complet (2-4 ore).
4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in flori si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala. 
Va trebui sa obtineti un sirop gros.
    
    Nota!
 Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.
 Din cantitatile date au iesit 5 sticle de 250 ml, desigur daca vreti il puteti ingrosa mai tare, caz in care va iese mai putin.  
 Eu am lasat florile 12 ore in sirop, fiindca am avut de rezovat niste probleme, si din acest motiv siropul a iesit mai inchis la culoare.