contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Slim Pear Tart

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Am rezistat eroic aproape 1 saptamana fara dulciuri, dar pana la urma am dat chix... :"> Duminica am facut aceasta tarta din dorinta de a manca ceva dulce si sanatos dar nu foarte caloricos :P Cineva era foarte amuzat ca mi-a iesit o tarta subtire, "frantuzeasca" :)) dar a fost extrem de multumit de gustul divin al acesteia. Va invit si pe voi la o feliuta din aceasta minunatie.

Ingrediente:

Blat:
65 g germeni de grau
25 g complex tarate (grau, orz, secara)
12 g tarate Psyllium
1 ou
1/2 lg miere (optional)
1 lgt scortisoara
1/2 lgt esenta de vanilie
2 lg iaurt fara grasime
2 pere potrivite ca marime

Decor:
2 lg iaurt degresat
1/2 lgt miere
10 migdale 
2 pere mici
200 ml vin rosu
1 baton scortisoara


Cum procedam:

Blat:
1. Spalam perele si le razuim cu tot cu coaja, nu le stoarceti inainte de a le amesteca bine cu restul ingredientelor pentru blat.
2. Punem compozitia intr-o tava non-aderenta, nivelam si dam in cuptorul preincalzit la 190-200°C timp de 15-20 min.

Decor:
1. Spalam, cojim si scoatem semintele perelor.
2. Punem vinul cu scortisoara la fiert (10-15 min). Punem si perele in vin ca sa le imbatam putin...
3. Scoatem perele, si dupa ce s-au racit le feliem.
4. Amestecam iaurtul cu mierea.
5. Dam midalele prin razatoare.

Asamblare:
Punem pe tarta racita iaurtul amestecat cu mierea, perele feliate si migdalele razuite... Si cam asta-i tot!
Pofta Mare!
Nota!
Puteti inlocui mierea cu inlocuitor de zahar (dar sa fie natural) ;)