contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Snitele De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Eu nu sunt adepta mancarurilor prajite in general, dar exista si exceptii, iar aceste snitele fac parte dintre ele. Ieri la pranz doream sa fac ceva diferit din pieptul de pui dezosat cate il dezghetasem si mi-am zis sa incerc snitelele de pui care de obicei le face mama soacra. Zis si facut am sunat-o si am intrebat-o daca face ceva “secret”-mi-a spus ca nici vorba. Se taie pieptul de pui pe lungime in doua, apoi se bate cu un ciocan, se sareaza si pipereaza -atentie nu uitati acest amanunt foooarte important care eu l-am uitat la primele doua snitele, iar apoi se da carnea prin ou batut ca si pentru omleta si prin faina alba de cate doua ori. Se prajeste intr-o tigaie  (eu am pus doar putin ulei cat sa acopere fundul tigaii) cam 4 minute pe o parte si 3 pe alta.

Am folosit:

  • 2 buc piept de pui ( se poate face si cu piept de curcan si este delicios)
  • sare/piper
  • 2 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 4 linguri ulei

1. Se taie carnea de grosime potrivita.

2. Se bate carnea cu ciocanul de carne, dar nu exagerat de mult deoarece este in general foarte frageda.

3. Se sareaza si pipereaza bine. Puteti folosi si altfel de condimente pentru carne de pui pentru un gust mai savuros.

4. Se da carnea prin ou. Apoi se da prin faina. Repetati inca o data.

5. Se prajeste in tigaie pe ambele parti pana devine aurie.

Se scoate din tigaie si se aseaza pe un servetel de bucatarie de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviti cu piure de cartofi si cu murături pentru un fel specific romanesc.

POFTA BUNA!!!



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com