contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somn Pane

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Timp de preparare: 1 ora.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie de teflon, cutit special pentru curatat pestele
Ingrediente pentru 6 portii: 1 somn de marime medie, 4 oua, 200g malai grisat, 100 ml ulei pentru prajit, sare.
Pentru mujdei: 1 capatana de usturoi, 1 rosie mare, 1 lingurita de sare, apa.
Iata pestele intreg. Acesta este un somn de Dunare, pe care va trebui sa il curatam cu un cutit de peste.
Somnul de Dunare intreg in chiuveta de bucatarie
Capul, coada si aripioarele de dam deoparte, dar nu le aruncam, deoarece pot fi folosite la un bors de peste foarte gustos. Restul de peste il taiem bucati de 5-6 cm.
Cums e taie pestele cu cutitul

Cand pestele este gata curatat si taiat, putem pregati ouale batute cu o furculita intr-o farfurie adanca si malaiul intr-o alta farfurie. Putem folosi si faina in loc de malai, insa crusta nu va mai fi la fel de crocanta.
Pregatim ouale si malaiul
Luam fiecare bucata de peste si o "tavalim" prin malai, apoi faina si iar malai. Dupa aceea, prajim fiecare bucata in suficient ulei. Avem grija sa schimbam uleiul dupa fiecare rand de peste, deoarece malaiul ars care ramanae in tigaie este indigest si, in plus, schimband uleiul, bucatile de peste pane vor fi aurii si vor arata mai bine.
Cum se prajeste pestele in tigaie

Articol recomandat de hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Author:FdX