contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Cu Legume

articol scris de hobbybucatar blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Mod preparare:

"Fast-food" nu inseamna intotdeauna sa faci rabat de la calitate, iar "slow-food" nu inseamna mereu sa gatesti indelung, ci doar sa... savurezi mancarea. Din seria retetelor mele rapide, dar sanatoase (cu riscuri minime de a murdari vase in plus sau de a stropi prin bucatarie) iata inca una pe care o prepar adesea: somon la gratar, cu garnitura de legume.
Ce-i drept, vei avea totusi o grija – sa scoti somonul din congelator cu cateva ore inainte de a gati. Medalioanele de somon de la Ikea merita o companie la fel de sanatoasa: o garnitura de legume. Legumele (un mix special, de legume congelate) sunt gata in acelasi timp in care este gata somonul pe gratar. Pestele, inainte de a-l gati, il dau cu sare condimentata... si atat! E gata cam in 6 minute, daca focul e rapid si daca folosesti o tigaie cu grill.
Legumele din imagine (un amestec dulce, foarte potrivit cu pestele mai gras) sunt gata in maxim 10 minute: se pun asa, congelate, intr-o tigaie in care sfaraie un pic de ulei de masline, se adauga o cana cu apa si se lasa pe foc. Sunt gata atunci cand apa s-a evaporat, moment in care poti adauga si condimente. Am descoperit un amestec de legume "italienesti" cu un gust grozav: broccoli, morcov, telina, porumb. Eu adaug doar jumatate din plicul de condimente din pachet, ca sa nu iasa legumele prea sarate si picante si sa nu le "stric" dulceata care merge asa bine cu somonul...
In ce priveste legumele, sunt marca hortex – asta e, imi plac cel mai mult... Si sper ca cei de la hortex sa ma gaseasca si sa imi dea bani ca le fac reclama. Iar cei de la ikea de asemenea ca e a doua oara cand ii pomenesc pe blog :)

 

 

  Reteta recomandata de HobbyBucatar.blogspot.com