contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Somon Prajit Cu Orez Si Salata De Varza Cu Morcov (roasted Salmon With Rice & Coleslaw And Carrot)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
gata si cu vacanta juniorului,de azi intram in piine ,adica mai avem timp si de cite o postare,nu doar de plimbari ,jocuri si raspunsuri la nelinistile existentiale ale unui personaj de cca 6 ani in curind!:)
asa ca mi-am luat o cafea cu lapte linga mine si incep a va scrie una din putinele retete gatite saptamina ce a trecut la care am avut zabava necesara unei fotografii...o reteta simpla,de toamna,fara prea multe calorii,cu ingrediente pline de beneficii:somon,orez,varza,morcov...ciudata asociere la prima vedere,dar asta a fost inspiratia momentului si gustul nu ne-a dezamagit chiar deloc !
ingrediente pentru 3 persoane:
500 grame somon,fara piele,taiat cuburi,
sucul unei jumatati de lamiie,sare si piper dupa gust,
1/2 de varza alba ,taiata cit de fin puteti(eu am dat maximul din mine,mai mult nu pot si nici razatoare mandolina nu am!),
3 morcovi medii,dati pe razatoare,
1 lingura ulei de masline,1lingura otet ,1 lingura sos de soia,
150 grame orez cu bob lung,
optional,sos de mango cu ardei iute pentru servire.
somonul ,asezonat cu sare ,piper si stropit cu suc de lamiie se lasa in frigider cca o ora.in acest timp preparam salata de varza cu morcov,amestecind ingredientele cu dressingul format din ulei,otet,sos de soia(pe care le omogenizam intr-un vas,separat).o pastram si pe ea la rece,pina in momentul servirii.
orezul,spalat in 5-6 ape,se pune la foc cu cantitatea echivalenta de apa,in momentul in care fierbe dam focul la mic -mic si acoperim.dupa 10 minute il luam de pe foc si mai asteptam altele 15,dupa care il rascolim cu furculita,spre a obtine varianta "bob cu bob".
ultimul preparat e somonul,pe care il rasturnam intr-o tigaie incinsa(cu tot cu marinada ),la foc mediu,sub capac,5 minute,dupa care 5 minute fara capac,intorcindu-l din cind in cind pe toate partile.
am ajuns si la final,montam farfuria simplu,pe jumatate asezam salata,pe cealalta orezul,iar somonul il rinduim deasupra.eu l-am servit si cu niste sos de mango cu ardei iute,i-a dat o nota distincta si savuroasa.nici un vin alb alaturi nu face rau,asa ca nu va sfiiti...
enjoy!:)