contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Sorbet Din Zmeura Si Afine

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 


Ştii, îţi spuneam nu de mult, că în vara aceasta sorbetul va fi desertul în trend la mine acasă. Şi aşa este. Am să-ţi povestesc despre o nouă reţetă, care, de această dată, a ieşit minunat.
Fructele de pădure vor fi mereu în fruntea preferinţelor mele, sunt parfumate, delicate şi pline de mister.
Aşa că am fost la cules (în grădină!) şi am pregătit un minunat sorbet, care poate fi recomandat şi la regimul disociat Hay , căci şi la dietă se poate ceva dulce.

Ingrediente:
300 afine
500 gr. zmeură
3 banane
50 gr. nuci măcinate
1 cană de 100ml miere de albine (de preferat de salcâm căci nu este parfumată)
sau 300gr. zahăr tos mai fin
350ml sirop proaspăt de zmeură (pe care îl obţii din zmera pentru sorbet)
Preparare:
Aşa cum am mai spus, am văzut  la Luciana, un ingredient de nelipsit sunt bananele. Şi am constatat că ele au consistenţa asemănătoare cu untul sau frişca. Prin urmare eu le folosesc atât la îngheţată cât şi la sorbet. Metoda pe care am să ţi-o explic este desăvârşită şi mă bucur că pot să ţi-o împărtăşesc şi ţie. Pentru că sorbetul este dietetic, vegan, raw, şi foarte sănătos, este foarte important ca, după congelare, să nu facă acele ace de gheaţă, inestetice, dar şi neplăcute. Ei bine, aici este tot secretul unui sorbet. Să nu găseşti acei intruşi, acele de gheaţă. Dacă urmezi sfaturile mele, îţi garantez reuşita, şi vei fi atât de mulţumit, încât mă vei pomeni mereu!
Curăţă afinele, spală-le în jet de apă rece şi le aşează în congelator până a doua zi. Tot cu o zi înainte pregăteşte şi zmeura. O speli şi pe aceasta rapid în jet de apă rece. Să nu o laşi în apă căci se va îmbiba de apă şi îşi vor pierde din gust şi parfum. Laşi la scurs, după care răstorni zmeura într-un bol la care adaugi mierea de albine (sau zahărul). Laşi bolul la rece până a doua zi, când, zmeura îşi va lăsa sucul minunat.
A doua zi pregăteşti sorbetul.
Pentru început pune într-un blender afinele congelate. Ai grijă, blenderul trebuie să fie cu motor puternic (trebuie să vezi în cartea sa dacă macină gheaţa). Mixează bine afinele, adaugă şi zmeura puţin scursă. Dacă se mixează greu, adaugă puţin câte puţin din siropul de zmeură. Curăţă de coajă bananele şi le adaugă în blender tăiate felii împreună cu nucile măcinate.
Trebuie să ştii că trebuie să rezulte o cremă cam ca iaurtul ca şi consistenţă. Deci pune siropul puţin câte puţin, până ce obţii această cremă. Mixează bine totul câteva minute, chiar dacă totul este pasat foarte bine. Vei observa că totul se transformă într-o spumă. Aşează crema în boluri pentru congelator şi lasă câteva ore până ce se congelează foarte bine. Ai să vezi că, atunci când doreşti să serveşti nu mai trebuie să faci nici un alt artificiu ca să scapi de ace de gheaţă, şi asta pentru că ele nu există. Draguţă, Furnicuţa Boscodina, mi-a dăruit un sfat: dacă sorbetul va avea ace de gheaţă să-l răstorni într-un blender sau în robotul cu cuţit, şi să mai mixezi . Dar, aşa cum l-am făcut eu nu a mai fost nevoie.
Până ce nu vei gusta nu vei şti ce miresme şi mistere te vor întâmpina pentru că, deşi ai amestecat foarte bine aceste fructe, le vei simţi gustul şi parfumul pe rând, parcă dorind să-ţi dăruiască fiecare în parte ofranda pădurii foşnitoare. Cât de delicat îţi mângâie nările, te plimbă duios pe cărări răcoroase de munte, ca apoi, într-un vârtej de titirez să te ducă într-o clipită în poieniţa aurită, iar gustul, ei bine gustul este desăvârşit, delicateţea zmeurei, dulci şi zemoase îmbrăţişează cu dragoste şi duioşie bobiţele jucăuşe de afin. Bananele, cuminţi, stau într-un colţ fericite că, în zi de sărbătoare, afina jucăuşă şi zglobia şi ruşinoasa zmeură au făcut prietenie ca să-ţi aducă aminte de cărările răcoroase din pădure şi de zile plăcute de vacanţă.

Articol recomandat de gratziela-retete.blogspot.com