contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghete Cu Sos Proaspat De Rosii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Cred ca aceasta reteta ii va bucura pe vegetarieni, pe cei care tin post si chiar pe cei care prefera mancarea cat mai putin tratata termic. Sosul care este alaturat pastelor este unul mai putin conventional. Caldura remanenta din paste ajuta la dezvoltarea gustului si aromei acestui sos simplu.


Pastele din orez sunt produse numai din apă şi orez. Se pregătesc în numai 6-8 minute şi pot fi folosite asemenea pastelor tradiţionale din grâu dur. Nu contin gluten, conservanti sau aditivi, au o valoare energetica mai mica decat a pastelor traditionale, sunt usor digerabile pentru cei ce au alergii alimentare, si absorb mai multă apă decât pastele din grâu, deci au mai puţine calorii per porţie.

Bucatarie: Retetele lui Radu
Dificultate: mica
Cantitate: 2 portii
Timp de preparare: 5 minute plus marinare
Timp de gatit: 10 minute

Ingrediente:
2 rosii coapte
3-4 bucati de rosii uscate, taiate cubulete de 5 mm
2 catei de usturoi, tocati marunt
2 linguri de busuioc (sau oregano, patrunjel, marar) proaspat, tocat
5 linguri de ulei de masline extra virgin
200 g spaghete de orez “Pasta Riso” de la Riso Scotti
12 masline, tocate
sare
piper negru, proaspat macinat

Instructiuni:
Se cresteaza rosiile in cruce, in partea inferioara, si se oparesc 1 minut, intr-o oala cu apa clocotita. Se racoresc apoi imediat, in apa rece, si se decojesc. Se taie in sferturi si se indeparteaza semintele. Se toaca apoi cubulete de 5 mm.

Se combina cubuletele de rosie, intr-un castron, cu usturoi, masline, rosii uscate, sare, piper, busuioc si ulei de masline. Se acopera castronul si se lasa ca aromele sa se “imprieteneasca”, circa 30 de minute.

Intre timp se fierb pastele 6 minute, in apa clocotita, bine sarata (circa 2 lingurite de sare la litru de apa). Se scurg si se amesteca imediat cu sosul din castron. Se acopera iar castronul si se lasa 2-3 minute, apoi se amesteca din nou. Se servesc pastele imediat, ornate cu frunze proaspete de busuioc.