contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spaghetti Cu Somon, Turta Cu Branza, Tocana De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta pentru paste am luat-o de la Sabina: multumesc!Aici caleam ceapa in unt...
Puneam si somonul si, imediat, vinul...
Lasam sa fiarba zece minute
si adaugam smantana.
La sfarsit, imbogateam aromele cu parmezan dupa gust, piper, ardei iute cine doreste.
Este foarte bun!
Pentru turta de provenienta liguriana, ne trebuie 350 g de faina, 15 g drojdie proaspata, o lingura de ulei de masline, sare, branza moale, sugestia din reteta fiind sa se foloseasca Fontina. Eu am pus ceva telemea si ceva cas, ca asta am avut.
Dizolvam drojdia in putina apa calda si o turnam in scobitura de rigoare din movila de faina, plus sarea si uleiul. Framantam adaugand apa calda pana obtinem un aluat moale si elastic. Il lasam sa creasca in loc cald aproximativ doua ore, acoperit cu o carpa umeda. Cand isi dubleaza volumul, il mai framantam putin si formam din el doua blaturi.
Ungem o tava cu ulei de masline, punem un blat si asternem branza taiata felii subtiri sau cum se poate. Deasupra intindem al doilea blat si lipim marginile. Stropim cu ulei de masline peste compozitie, intepam usor suprafata cu o furculita si depunem tava in cuptorul incalzit la 250 de grade pentru vreo douazeci de minute.
Ca bonus, am pisat usturoi, ardei iute, busuioc si oregano, sa ung turta la sfarsit (asta nu se face in reteta, dar recomand).
Dealuri, munti si vai pe cuprinsul tarii.
Practic, e un fel de placintica, iar marginile i-au iesit crocante si pline de gust.
Tocana de pui se face, ca mai toate tocanele presupun, la plesneala, fara cantitati si masuratori.
Aveam pulpe si supa de pui prin frigider, cartofi, ardei gras, ceapa, usturoi, suc de rosii, patrunjel, marar...
Aici se facea ca deja rumenisem in ulei incins pulpele si apoi adaugasem ceapa si usturoi.
Venisera si bucatile de ardei gras frumos mirositor.
Turnasem supa de pui si sucul de rosiisi adaugasem cartofii mai spre sfarsit, ca sa nu se faramiteze in procesul fierberii.
Condimentam cu ce dorim, eu cred ca niste oregano am pus...
Dupa ce am stins focul, i-am dat tusa finala cu a doua tura de usturoi, niste ardei iuti uscati si niste verdeturi,
plus un cub de unt.
Mirific!