contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Spuma De Ciocolata Si Lamaie…

articol scris de papalaile blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Azi e marți și afară ninge, așa că m-am gândit să vă povestesc despre o spumă de ciocolată foarte ușor de făcut. Spuma era de ciocolată, eu i-am adăugat si lămâia :)

Eu am făcut doar pentru mine așa că am împărțit cantitățile din rețetă la 3. Am luat 70 gr de ciocolată neagră si le-am pus la topit pe baie de aburi.

Am luat 2 ouă, nu prea mari și am separat gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile le-am batut cu un pic de zahar brun și sucul de la jumătate de lămâie. Lămâia nu era în rețetă, dar eu m-am gandit s-o adaug pentru că îmi place mult lămâia și combinația ciocolată-lămâie. Nici zaharul nu era în rețetă, dar l-am adaugat pentru lămâie.

Albușurile le-am bătut cu un praf de sare.

Am adăugat treptat ciocolata topită peste gălbenușurile cu lămâie. Când am incorporat toata ciocolata, am adăugat și o treime din albușuri .

Apoi am incorporat crema de ciocolată în spuma de albușuri. La final am pus spuma în cana de cafea și cana am pus-o în congelator pentru o oră și jumătate.

Eu mă grăbeam să pap spuma, că altfel putea să stea la frigider 3 ore. După am papat toată spuma, linguriță cu linguriță :D

Rețeta inițială era cu 200 gr de ciocolată neagra si 6 ouă, iar dacă vă place și vouă combinația ciocolată – lămâie, sigur că pe lânga sucul de la lămâie merge adăugată și niște coaja de lămâie. Sau poate vreți în loc de lămâie, portocală :)

Și încă ceva: spuma a fost un pic mai multă decât cana din poză :-)


Filed under: Deserturi..., Retetele mele... Tagged: albusuri, ciocolata neagra, galbenusuri, lamaie, oua, portocala, spuma de ciocolata, spuma de ciocolata cu lamaie, zahar brun, zeama de lamaie


Articol recomandat de papalaile.wordpress.com