contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Stropul De Energie Din Fiecare Zi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Cu totii avem momente, de- alungul zilei, cand simtim efectiv cum ne lasa puterile. Parca am fi molesiti si nu mai avem niciun chef de teancul  de dosare de pe birou, nu avem chef sa mai ducem task-urile la bun sfarsit, caci ne lipseste…energia.

1. Cerealele integrale

Cerealele integrale confera energie, mai ales daca sunt servite la micul dejun. Au fibre, grabesc satietatea si se elibereaza lent, adica se digera mai greu, datorita fibrelor, prevenind astfel foamea si conferindu-va energie mai mult timp. Care sunt cerealele integrale? Acele cereale care nu au fost procesate, adica: paste din faina integrala, biscuiti din faina integrala, grau incoltit, mei, orz, ovaz etc. Evitati cerealele procesate si cu ciocolata.

2. Ouale

Servite la micul dejun, ouale vor fi stropul vostru de energie. Insa, nu consumati mai mult de 3 oua pa saptamana. De asemenea, s-a realizat un studiu, in care au fost inscrise femei care au servit la micul dejun oua, s-a observat ca au slabit, asta pentru ca ouale sunt proteine, iar o dieta hiperproteica faborizeaza pierdera in greutate, dar nu trebuie adoptata oricum si de catre oricine, poate da reactii adverse, rinichii vor incepe sa sufere. De asemenea, trebuie sa stiti ca un ou, de marime mare, are 90  de calorii.

3. Nucile, semintele

Consumate la micul dejun, impreuna cu cateva felii de fructe, eventual un pahar cu fresh  de fructe ori suc de legume, nucile si semintele au proteine. Sunt recomandate gratie vitaminelor si mineralelor. Va recomand fisticul, bun pentru inima, semintele de floarea-soarelui care au omega 6, calciu, semintele de dovleac bune pentru magneziu, nucile pentru grasimile nesaturate (mononesaturate, bune pentru inima).

Consumati alimente integrale, proaspete, nu sariti peste mese, caci astfel accetuanti foamea si va “secati” organismul  de energie.



Articol recomandat de stildeviatasanatos.wordpress.com