contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Suflet Pentru Hrana Dinner Party. Din Nou, Da.

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ziceam zilele trecute ca am testat deja bucataria super-dotata, frumoasa si extrem de practica. si asta s-a intamplat la nici 24h dupa ce m-am dat jos din avion. Unii ar zice ca-s obsedata, eu sustin in continuare ca e una dintre cele mai mari bucurii ale mele, sa gatesc pentru prieteni.
Muschiuletul de porc
am ales sa-l fac in vin, la cuptor. Pentru asta am luat o sticla de vin rosu dulce si am pus carnea la macerat, vreo 5 ore. Am crestat-o, sarat-o, piperat-o si am scufundat-o cat am putut de bine in vin, combinat cu cimbru proaspat. Dupa cele 5 ore am adaugat o jumatate de pachet de unt si am bagat la cuptor, in vasul de iena. La foc mic, a durat cam o ora sa se patrunda.

Se topea in gura, o combinatie de arome excelenta de la vin si cimbru!
Daca incercati, nu va speriati de culoarea foarte inchisa de pe deasupra carnii, nu e arsura, e de la vinul rosu, completely harmless, ba chiar as indrazi sa zic ca aia e partea cea mai buna pentru ca e cea mai aromata.
Plus, aveti mare grija la cantitate - 1kg de carne macra ajunge dupa preparare cam la jumate, hai poate un pic mai mult (cu alte cuvinte trebuie cam 1,5kg pentru patru persoane).
Cartofii noi i-am prajit simplu, clasic. Am tocat o legatura de marar si am presarat peste ei cu un pic de sare. Stiu, erau si mai gustosi daca faceam si-un mujdei de usturoi, numai ca unii dintre invitati nu agreaza mirosul respectiv, asa ca am renuntat.

Toata masa s-a completat perfect cu salata: rosii romanesti, castraveti, ardei capia, ceapa, cubulete de telemea de vaca, garnisite toate cu ulei de masline, sare si piper si busuioc proaspat.

Carnea de porc nu a picat deloc greu, dovada a fost conversatia foarte animata care a urmat. O fi ajutat si vinul ala?


Articol recomandat de sufletpentruhrana.blogspot.com