contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema De Broccoli Cu Branza Albastra

articol scris de Andie blog reteteveggie.com

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Anul asta de 1 Decembrie ne-am pregatit ca de Apocalipsa, sau Eclipsa, sau orice alt fenomen cosmic major, gata sa ne puna vietile in pericol. Si ca sa nu cumva sa o mierlim nemancati, si, mai ales, nemancati traditional, am sarbatorit in dulcele stil clasic: supa-crema de broccoli cu branza albastra, gratin de cartofi cu rozmarin, tarta cu rodii si o paine calda cu masline, salvie si ceapa rosie. As fi pozat si gratinul, dar cand m-am dus fericita spre el si am ridicat capacul, am constatat ca jumatate disparuse in mod misterios intr-o gaura neagra. Intre doua falfairi nevinovate de gene, am prins faptasul, da’ cum sa te superi pe iubi?! Ah, supa. Pai supa. Reteta nu-i a mea, e a lui Horia Varlan, da’ mie mi s-a parut ca trebuie sa se regaseasca in repertoriul oricarui vegetarian care se respecta, deci am inclus-o pe blog ca un must have/try. El a facut-o cu broccoli congelat si supa de pui, noi cu broccoli proaspat si supa de legume. Poza nu-i foarte inspirata, da’ putea fi si mai rau.

Ingrediente

2 broccoli medii

2 cepe mici

1 pastarnac

2 linguri unt

supa de legume

2 linguri smantana pentru gatit

150 g branza albastra

sare, piper si nucsoara

1. Intr-o oala topim untul si calim in el ceapa si pastarnacul taiate cubulete. Adaugam broccoliul, apoi supa de legume. Daca nu e supa de legume, puteti pune apa amestecata cu vegeta facuta in casa. Cantitatea de supa de legume trebuie sa fie egala cu cantitatea de ingrediente solide – cu alte cuvinte, atat cat e nevoie sa fie acoperite sa poata fierbe.

2. Asezonam cu sare, piper si nucsoara si fierbem putin pana se patrunde broccoli-ul.

3. Luam de pe foc, adaugam smantana si pasam bine cu un mixer vertical, apoi adaugam branza taiata cubulete si amestecam bine. Servim cu smantana pentru gatit si crutoane.

Simple and delicious, wouldn’t you agree?

Love and broccoli,

Andie