contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Ceapa Cu Radicchio

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ador supele creme si imi place chiar si supa de ceapa clasica, asa ca atunci cand am vazut retetea am zis ca asta este perfecta pentru mine.Aveam o capatana de radicchio ca marisoara si aveam in minte decat retetele clasice de paste si salata deja facusem din jumatate, asa ca punandu-ma pe cautat am dat peste reteta asta pe Cookaround.
Este extrem de simpla si cu putine ingrediente.Reteta prevedea supa de vita, eu am inlocuit-o cu cea vegetala facuta din delicatul pasta facut in Thermomix.
Fiind singura eu am facut jumatate de portie,dar am sa va dau cantitatile din reteta originala care sunt pentru 4 persoane
500 gr ceapa
2 tije de telina
300 gr radicchio
1 catel usturoi
4 linguri ulei de masline
2 l supa vegetala
2 linguri faina de orez
sare
piper
Eu am injumatatit cantitatea de ceapa,dar am pastrat cele 2 tije de telina si capatana de usturoi.
Ceapa se curata si se toaca jumatate din cantitate.Tija de telina se spala si se taie si ea bucati potrivite.Se pune intr-o oala uleiul la incins si se adauga jumatate din cantitatea de ceapa, telina si usturoiul.Se lasa sa se dunstuioasca usor dupa care se adauga restul de ceapa tocata grob.Se adauga supa si se lasa la foc mic 40 de minute.La final se paseaza si se adauga faina de orez, eu personal n-am adaugat deoarece nu mi s-a parut necesar, consistenta cremei pentru mine era perfecta.Se condimenteaza.Radicchio se toaca marunt(sau mai grob ca mine) si se adauga peste supa in boluri.Se serveste cu felii de paine prajita pe care eu le-am frecat cu o capatana de usturoi.