contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Leurda Cu Pesto (wild Garlic Cremy Soup)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Aceasta este cea de-a doua reteta cu leurda pe care am facut-o saptamana asta. Pentru ca leurda este fiarta putin in supa si isi pierde din iuteala, am pus in supa si putin pesto. De asemenea am folosit si florile, pe care le-am sotat in putin ulei (unt) pana au devenit crocante. A iesit o supa foarte gustoasa si chiar picanta, daca pui putin mai mult pesto. Noua ne-a placut foarte mult, mai ales ca acum la inceputul primaverii am manca numai verzituri. Prin urmare, nu ratati primavara asta leurda, ca dupa aia o sa plangeti dupa ea pana primavara viitoare :)
Ingrediente pentru 8 portii:
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapa, taiata mic
  • 1- 2 legaturi de leurda
  • 3 l de supa clara de legume (sau pui)
  • 6 linguri ulei de masline (sau 50 g unt)
  • sare dupa gust
  • pesto de leurda
Mod de preparare:
  • Curata leurda foaie cu foaie. Pastreaza florile pentru garnitura.
  • Curata cartoful si taie-l cuburi mici. Incalzeste 4 linguri de ulei (30 g unt) si caleste in el cartofii si ceapa. Toarna supa de legume (sau de pui) si fierbe cateva minute pana ce legumele sunt moi.
  • Adauga leurda si da cateva clocote, ca sa se inmoaie. Paseaza bine supa cu un blender vertical. Potriveste de sare.
  • Usuca florile de leurda cu servete absorbante. Incalzeste restul de ulei (unt) si prajeste florile in el pana ce se auresc si devin crocante.
  • Pune supa calda intr-un castronel si amesteca inauntru o lingurita de pesto. Deasupra pune cateva fire din florile prajite