contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa-crema De Praz

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Va propun o supa cu textura onctuoasa si gust bogat, pe mine m-a cucerit:

Ingrediente (pentru 4 portii):
partea alba si cea verde pal de la 2 praji mari, curatati de frunzele exterioare
3 linguri de ulei de masline extravirgin
1 litru de supa de pasare
150 ml. de vin alb sec
1 radacina de patrunjel
1 cartof alb, marisorpentru frisca (neindulcita)
sare, piper
pentru servit: crutoane, cascaval ras si, optional, putin chilli, smantana pentru frisca (neindulcita) si/sau ulei de masline extravirgin
Preparare:
Se caleste prazul, taiat in rondele, in uleiul de masline, adaugand de la inceput o lingurita rasa de sare:

Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful:

Imediat ce prazul se inmoaie, se stinge cu vinul. Se adauga supa fierbinte, patrunjelul si cartoful:

Se fierbe pe foc mic, acoperit, pana ce toate legumele se inmoaie bine. Daca lichidul se evapora, se completeaza cu putina apa fierbinte. Cand legumele sunt bine fierte, se paseaza totul:

Se adauga smantana si se omogenizeaza bine:

Se potriveste gustul cu sare si piper (nu se adauga multa sare de la inceput, tinand cont ca supa e de obicei gata sarata).
Se serveste fierbinte, cu crutoane de paine prajita si cascaval ras - se poate decora cu putina smantana si/sau ulei de masline extravirgin (prima imagine a postarii) sau se poate presara o idee de chilli proaspat macinat, daca va place mai picant:

Pentru oricare sugestie de servire veti opta, sunt sigura ca va va surprinde foarte placut gustul acestei supe.
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu

Articol recomandat de cuinabanateana.blogspot.com