contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Rosii Coapte & Tartine De Branza Chevre

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Zilele calduroase ale copilariei mele… Pepene verde…Porumb fiert… Supa de rosii, rece, cu taitei de casa… Pana reusesc eu sa “fur” reteta  mamei (trebuie sa o prind in bucatarie, la locul faptei, altfel n-am sanse :) ), va prezint ultimul meu “experiment” in materie de rosii :) Obsesia mea  de vara s-a concretizat intr-o crema de rosii coapte. A fost prima data cand m-am jucat cu ele, nu fara emotii, pentru ca rosiile coapte sau deshidratate nu sunt tocmai favoritele mele. Spre surpriza mea, crema a avut un gust foarte bun, interesant, parca usor afumat. Am simtit nevoia de ceva in plus si am facut repede cateva tartine cu branza chevre. De vis!

crema de rosii coapte (1 of 1)-6

1 kg rosii, taiate in jumatate
4-5 catei de usturoi
1 ceapa, taiata felii subtiri
4-5 ramurele de cimbru verde
75-100 ml ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
500 ml supa de legume (sau de pui) + 1 frunza de dafin + 2 lg unt
smantana (dupa gust)

Pentru servit: toast + branza chevre + cimbru verde

Incingem cuptorul la 220 grade C. Intr-o  tava pentru cuptor punem jumatatile de rosii, ceapa, usturoiul si frunzulitele de cimbru verde. Turnam  uleiul de masline, presaram sare si piper, apoi amestecam usor, Lasam la cuptor aprox 30 minute, pana rosille devin usor caramelizate.

crema de rosii coapte (1 of 1)-2

crema de rosii coapte (1 of 1)-4

Transferam rosiile, ceapa si usturoiul intr-o oala, adaugam supa de legume, frunza de dafin si untul; lasam sa dea in clocot. Reducem focul si lasam sa fiarba mocnit aprox 20 minute, pana scade usor lichidul. Transferam crema intr-un blender si transformam totul intr-o crema. Adaugam smantana, asezonam, incalzim usor crema, fara a o da in clocot.

crema de rosii coapte (1 of 1)-5

Punem foarte putin ulei de masline intr-o tigaie, in uleiul incins punem rondele de paine, subtiri si le prajim pana devin aurii. Amestecam putina branza de chevre cu cimbru verde, eventual putina smantana pentru a deveni mai cremoasa. Tartinam painea prajita si servim cu supa crema de rosii. Mie mi-a plcaut cel mai mult rece sau la temperatura camerei.

crema de rosii coapte (1 of 1)-7

crema de rosii coapte (1 of 1)-8

Pofta buna!

delicioasa.com

©2011 . All Rights Reserved.

. Print, share, save... Enjoy: Print Google Bookmarks email PDF RSS Twitter StumbleUpon

Related posts:

  1. Supa crema de mazare
  2. Supa crema de dovleac & telina
  3. Painici cu masline, branza de chevre & rozmarin
  4. Cod cu sparanghel, rosii cherry si cimbru verde

 


Articol recomandat de delicioasa.com