contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Sparanghel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
 
 
O supa crema delicioasa,dedicata Inei :)
(Ina este o draguta,si vegetariana mea preferata)
 
 
Mod preparare:
Curatam sparanghelul.Îl taiem bucati,
iar capetele(vîrfurile) le dam deoparte.
Cartoful curatat îl taiem cubulete,
si-l punem împreuna cu bucatile de sparanghel,
felia de lamîie,sarea si zaharul la fiert.
Dupa maxim 20 de minute,tragem oala de pe foc,
si îndepartam lamîia.
Attached Image
Capetele/vîrfurile sparanghelului
le punem împreuna cu ceapa si usturoiul,
scurt la glazurat în ulei de susan,
împreuna cu un praf de sare,o priza de zahar si piper.
Attached Image
Cînd începe a se rumeni usor,stingem cu vin alb.
Attached Image
Dupa ce se evapora vinul,
scoateti vîrfurile de sparanghel si le pastrati la cald.
Attached Image
Peste fondul din tigaie,adaugam smîntîna.
Condimentam cu sare,piper si nucsoara.
Attached Image
Lasam la fiert pîna se îngroasa.
(NU îngrosam cu faina,sau amidon)
Attached Image
Peste sparanghelul fiert,
adaugam o lingura de iarba ciorii si facem totul piure
(cu tot cu apa de la fiert).
Adaugam smîntîna îngrosata,
cu tot cu bucatile de ceapa si usturoi,
si macinam cu mixerul bat mai departe,
pîna obtinem o pasta curgatoare fina.
Attached Image
Se serveste fierbinte,cu vîrfurile de sparanghel glazurate.
Attached Image
 
 
Retete recomandata de Mayas-Esprit.blogspot.com