contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa Crema De Usturoi

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
mal

Ne bantuie de cateva zile un virus tare ciudat... un soi de guturai, cu dureri in gat.... nas- ba curgaret, ba infundat...milioane de stranuturi si o stare de apatie :(.
Sunt antimedicamente ( sa nu ma intelegeti gresit, mai iau si eu cate-un algocalmin cand ma doare rau capul sau cate un anghirol, cand imi face fierea figuri )...in sensul ca nu imi place sa inghit hapuri :), de accea recurg la toate leacurile asa zise babesti, doar ,doar reusesc sa pun virusul pe fuga.
Am trecut pe usturoi si ceapa intensiv ( si pe multe alte alea, dar toate la randul lor ;)  )  si pe langa faptul ca le consumam in stare cruda, am inceput sa le includ si in mancarea gatita din zilele acestea in cantitati mai insemnate.
In acest sens am purces a improviza o zama de usturoi mancabila si spre surprinderea mea, a iesit mai buna de cat ma asteptam.
N-am facut-o dupa o reteta anume, am bagat prin oala ,ce mi-a venit la mana...insa dupa ce am vazut cat e de buna, am decretat-o drept reteta ;)
In prima faza am pus intr-o oala (cca 3 L )  3-4 linguri de ulei in care am calit o ceapa rosie si o capatana de usturoi ( cateii intregi) numa cat au sfarait un picut.
Am completat cu apa pana la 3/4 si am pus-o sa fiarba.
Am curatat si taiat cubulete cca 500g de cartofi pe care i-am pus in oala cand a inceput zama sa fiarba.
Am pus o lingura de concentrat de legume ( puteti pune vegeta ) , sare si am lasat  zama sa fiarba la foc mic .
Pana s-au fiert bine cele din oala, am mai curatat o capatana de usturoi si  am trecut  cateii prin presa . I-am adaugat in oala inainte sa opresc focul.
Am flecit cartofii cu lingura cu gauri pt piure, apoi am bagat mixerul si am mixat-o putin . ( nu-mi place operatiunea de transfer in blender si inapoi in oala, asa ca improvizez :D  )
I-am adaugat o lingura sanatoasa da smantana acra (cca 150g ) si am mai mixat un pic pana s-a omogenizat cu restul .
La final am pus o jumatate de lingurita de tarhon uscat si piper negru .
In momentul servirii i-am adaugat parmezan ras (cum fac francezii :D  ) si o felie de paine prajita .
Si iacata supa crema de usturoi impotriva racelii !!! :))
Mai vreau sa va spun ca am folosit usturoi din Ungaria, care dupa parerea mea e muuuult mai bun decat cel chinezesc.
Cand il mananc in stare cruda, imi dau lacrimile de "usturoiat " ce e ;)
Aaaaaa, si inca ceva...
zama asta o puteti manca si daca nu sunteti raciti , ca-i tare buna si satioasa ;).


Sa fiti iubiti si de raceala feriti !!! :)