contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Cartofi Cu Porumb

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Reteta am vazut-o pe My Kitchen Snippets si mi s-a parut usoara si buna.

Eu am avut porumb de-al nostru, mai dur, nu dulce, daca as repeta cu porumb din conserva sigur nu as mai face la fel.

Asadar am folosit un stiulete fiert, doi cartofi mici, morcov, doi catei de usturoi. In plus niste unt si fulgi de ardei iute.

Am curatat si am taiat cartoful si am dat boabele jos de pe cocean. Apropos, nu va speriati, ca nu am stat sa pigul matasea asa ca o sa mai apara in poze cate un fir de matase de porumb, va garantez ca nu dauneaza grav sanatatii.

Am inabusit in unt cu sare si putina apa ceapa, morcovul si usturoiul, plus adrei iute.

Am acoperit cu apa (daca aveti, folositi supa de pui, tot zic ca o sa imi fac si nu mai apuc). Am pus si cartoful si porumbul si am lasat sa fiarba totul. Cand erau fierte ma gandeam deja ca arata bine si asa, sa nu mai pasez.

Pana la urma am pastrat cateva felii de morcov intregi si am mixat ceva mai mare totul. Se poate servi, ca in reteta originala, cu ceva sunculita prajita, poate si cu crutoane (eu nu as pune, e deja cartof, porumb)asa ca la prima portioara am pus niste cascaval sa se topeasca in supa si atata.

Dar mi-am amintit (gustul e vag dulceag, porumb normal, usor sarat si picant) mi-am amintit de porumbul mexican si am pus inca un castronel cu cubulete de telemea. Si merge de rupe. Poza e din spatele usilor inchise, scuzati :D

Repet, daca as folosi porumb din conserva, dulce, as renunta la morcov si as pune mai multa sare si iuteala, in rest, imi place. hard roc aleluia



Articol recomandat de aphextwinz.wordpress.com