contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Odata cu venirea toamnei incepem sa ne gandim la lucruri care in timpul verii nu ne-au preocupat, cum ar fi unde mergem de revelion sau unde mergem la ski, cu cine, ce mai avem de amenajat prin casa inainte de sarbatorile de iarna sau cat ne va mai afecta criza economica? Pare ca puterea noastra de cumparare a scazut X10 si asta se resimte in toate aspectele vietii.

Acum cateva seri m-am intalnit cu buna mea prietena A si in asteptarea celorlalti prieteni ai nostri am inceput sa povestim vrute si nevrute:) Prietena mea A locuieste in Zurich Elvetia, a muncit mult, a studiat mult si a ajuns acolo unde a dorit. O admir pentru asta nespus, stiu de cata tarie de caracter este nevoie pentru a fi singur intre straini.

Ne-am intalnit in Vertigo, unul din cele mai trendy baruri din centrul clujului, langa statuia lui Matei Corvin, pe strada cu bisnitarii, cum o stiu cei mai multi:) din anii cand acolo se schimba valuta. I-am spus prietenei mele A. ca nu mai fusesem in centru din vara, cand m-am intalnit cu ea si cu alti prieteni la o terasa pe Eroilor si de asemenea i-am spus ca e superb centrul,  imi place cum e amenajat acum, imi plac barurile si lounge-urile pline de turisti si de straini-cum erau de altfel si in seara respectiva, dar ca noi frecventam foarte des Mall-urile deoarece acolo ne vedem cu toti prietenii si deoarece e foarte la moda in Cluj sa mergi la Mall. S-a uitat A la mine si a pufnit in ras. Eu m-am uitat la ea si am stiut exact ce vrea sa spuna..deoarece in State sau Italia oamenii merg la Mall sa-si cumpere haine, nu sa socializeze sau sa manance, si mi-am imaginat ca si in Elvetia e la fel. Pentru socializat in toate tarile vestice se foloseste centrul orasului, unde mergi (imbracat cu hainele cumparate de la mall), bei un coktail si “vezi sau esti vazut”. Dar noi suntem altfel. Si suntem altfel deoarece noi suntem tineri ca economie, tineri la capitolul Mall-uri si la capitolul autostrazi. Noi le vrem pentru ca nu le avem. Noi avem Mall-uri de 3 ani. E normal sa ne vedemla Mall, sa mancam la Mall, sa bem la Mall, sa mergem la film, si daca ar fi si o piscina sau sala de sport sa facem si sport la Mall. Pentru ca avem nevoie sa le avem, ca sa ne saturam de ele. Sunt convinsa ca peste X ani, generatia care creste acum la Mall, va fi satula si va recuceri centrul orasului, unde vor inflori Cluburi, baruri si Lounge-uri. Sunt sigura ca si puterea lor de cumparare va fi alta. Dar pana atunci vom fi la Mall.

Nu am vrut sa fac o introducere asa de lunga, deci sa trecem la reteta noastra de astazi care este delicioasa si tomnatica. Supa de dovleac.

Folosim:

  • 600 g de cubulete de dovleac curatat-(nefiert sau copt)
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 2 cepe taiate in sferturi
  • 3 catei de usturoi
  • 1 1/2 linfura ulei de masline
  • Sare si piper
  • 2 mere curatate si taiate in sferturi
  • 4-6 cani de apa si 2 cuburi Knorr de pui (sau supa de pui clara)
  • 2 lingurite miere de albine
  • 6 bucati de bacon
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • Smantana pentru ornat

 

1.Incalziti cuptorul la 200 grade C.Curatati si taiati in cubulete toate ingredientele.  Apoi intr-o tava non stick adaugati bucatelele de dovleac, morcov, telina, ceapa si usturoi. Turnati peste uleiul de masline si amestecati bine pentru a se unge pe toate partile. Sarati. Dati la cuptor 20 de minute.

2. Dupa 20 de minute adaugati si merele si mai coaceti 15 minute sau pana cand ingredientele sunt moi.

3. Adaugati toate legumele din cuptor in food procesor si impreuna cu 2 cani de apa fierbinte in care ati amestecat cuburile Knorr (sau 2 cani de supa de pui clara) mixati-le pana capata consistenta unei creme.

4. Adaugati apoi mierea, sarea si piperul si mixati pe bine.

5. Intr-o oala prajiti baconul pana este facut bine si crocant. Apoi transferati-l pe un servetel.

6. In grasimea lasata de bacon in oala adaugati puree-ul de legume si cele 2 cani de supa de pui ramase si fierbeti cam 5 minute. Daca doriti supa mai subtire mai puteti adauga una sau doua cani de supa de pui. Mie imi place aceasta supa mai consistenta, ca si o crema.

Serviti supa cu bucatele de bacon deasupra si cu smantana.

POFTA BUNA!!! and welcome to Fall.



Articol recomandat de retete30minute.wordpress.com