contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Linte Rosie In 30 De Minute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De stiut: Lintea un aliment bogat în antioxidanţi, minerale şi acid folic.
Mai multe informatii despre acest aliment minune aflati aici

Ingrediente (6 persoane):
- 200 grame linte rosie (Plafar)
- 1 litru si 600 ml apa
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1 felie telina
- 1 ceapa uscata
- 1 catel de usturoi
- 1/2 legatura marar si 1/2 legatura patrunjel
- 1 lingura legume deshidratate fara sare (Plafar)
- 1 lingurita ardei dulce deshidratat (Plafar)
- 2 linguri ulei de masline + 4 linguri de apa
- 1-2 linguri bulion de casa
- sare, piper (optional), un varf de cutit de cimbru uscat.
Lintea se spala in mai multe ape.
 Intr-o oala se pun cele 2 linguri de ulei, impreuna cu cele 4 de apa, si se adauga ceapa si usturoiul tocate foarte marunt. Oala se acopera cu capac si se lasa 1 minut, dupa care se adauga morcovul, pastarnacul si telina date prin razatoarea mica. Se mai lasa 30 de secunde si se adauga apa fiarta impreuna cu legumele deshidratate si ardeiul rosu dulce. Se pune si lintea. Se lasa la fiert 25 de minute, se adauga bulionul si se mai tine pe foc 5 minute. La sfarsit se pune sarea. Condimentam si cu un varf de cutit de cimbru uscat. Dupa ce dam oala de pe foc, adaugam verdeata.

Este o supa extraordinar de gustoasa! 

Pofta buna!