contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Naut Cu Chiftelute

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





 De cand vroiam sa fac o supa de naut!! Iar cand mi-au cazut ochii pe aceasta reteta, aveam totul pregatit, ca sa zic asa si m-am pus pe treaba imediat ;-)
Particip cu aceasta reteta la Provocarea SunFood, o provocare minunata alaturi de prietene dragi, tot bloggerite. Daca vreti si voi sa participati, alegeti-va repede inca doua prietene, preparati retete cu produse SunFood si intrati in competitie pana pe 19 aprilie! Succes!!
Reteta e din revista Secretele bucatariei nr. 1/2014 cu cateva modificari si adaugiri ;-)
 Portii:4
 Preparare:40
Ingrediente:
1 ceapa,
1 cartof,
1/2 morcov,
1/2 ardei gras rosu,
1 lingura ulei de masline extravirgin,
2 fire de telina,
2 lingurite de chimen macinat,
600ml supa de legumne,
1 conserva rosii decojite SunFood,
200g carne tocata de vita,
1 leg. coriandru verde/3 linguri de coriandru uscat,
1 conserva boabe de naut SunFood,
coaja rasa si sucul de la 1/2 lamaie,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.
Mod de preparare:
1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa tocata; se adauga morcovul, ardeiul, telina si chimenul si se prajesc impreuna 1 minut.

 Se stinge cu supa si se adauga cartoful si rosiile; se fierb cca 15 minute.

2. Se amesteca 1/2 din cantitatea de coriandru(eu am avut uscat) cu carnea, -am pus si o lingura cu legumele tocate mai sus-se asezoneaza cu sare si piper Kotanyi

 si se modeleaza din compozitia obtinuta bilute de cca 5 cm. Se infing cate trei pe o tepusa de lemn-pentru frigarui- mi-au iesit 24 de chiftelute in total-

 si se coc la cuptor cca 10 minute in cuptorul incins la 180 de grade C.
 Dupa 5 minute, intoarceti-le pe cealalta parte.

3. Se adauga in supa jumatate din cantitatea de naut, coaja de lamaie si se dau in clocot. Se toarna si sucul de lamaie si se mai asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.  Se ia oala de pe foc, se lasa sa se mai racoreasca putin, apoi se paseaza.

Se adauga si cealalta cantitate de naut ramasa.

Se presara coriandru peste supa, se toarna in farfurii si se serveste cu frigaruile de chiftelute in farfurii.
Mai razuiti putina coaja de lamaie deasupra, ii da un gust nemaipomenit!!

E gustoasa si atat de diferita si de deosebita, incat ii veti impresiona pe ai vostri sau pe musafiri. Garantat!!