contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supă De Roşii

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru supa de roşii nu cred că aş exagera dacă spun că am un fetiş. E ceva ce mă fascinează la supa de roşii. De multe ori îmi vine să o încerc, dar de puţine ori am norocul să-mi simt papilele gustative răsfăţate. Da, mie mi se pare puţin pretenţioasă supa de roşii. Şi o spun cu aşa mare convingere pentru că - ia ghici! - evident, am încercat-o şi eu şi am fost încântată de rezultat.
Observ în ultima vreme că îmi ies delicioase tocmai acele feluri la care mă aştept la fel de bine să se transforme într-un dezastru. Ce bine că nu s-a întâmplat (şi) de data asta!
Deci, supa de roşii rulz!!Să vă spui cum şi-n ce fel...
Bine, înainte de orice, trebuie să recunosc că m-am inspirat tot din GoodFood de iunie. Supa de roşii cu busuioc era trecută la mâncăruri delicioase pentru... bebeluşi. Aha, ups! Dar un bebe pretenţios la masă mă pot considera şi eu, nu?!? :D
Care va să zică...
- o ceapă tocată - aceiaşi solzişori;- un morcov dat pe răzătoare;
- o bucată de ţelină - mama mia, ce emoţii am avut cu ţelina!
- o conservă de roşii tăiate şi
- 200ml supă de legume, adica apă şi o bucată de cub Knorr.

Simplu ca bună ziua! Am pus la călit ceapa, morcovul si ţelina...
Dar să spun mai întâi de ce-am avut emoţii cu ţelina. Pentru că, aşa cum am mai recunoscut şi altă dată, eu şi ţelina... iubire ioc. Nu ştiu cine i-o fi dat gustul care i l-a dat, dar pe mine nu m-a întrebat. Aşa că am luat de la aprozar jumătate de ţelină, am tăiat-o încă o dată pe jumătate şi la fiecare feliuţă mă tot târguiam... hai că mai pun una şi gata! Da, mi-era să nu aibă supa mea prea tare gust de ţelină că NU-mi place!!
Într-un final însă, ţelina, legumă simpatică, a stat discretă şi nu m-a înţepat de papile.
După ce am călit ceapa, morcovul si ţelina, după cum spuneam, am adăugat conserva de roşii şi supa de legume şi am lăsat la fiert 20 de minute. De data asta pe ceas, fără aproximări.
Ei, şi pentru că spuneam că nu e mare filozofia cu supa de roşii, am vărsat tot ce aveam în oală în blender şi din fiertură am făcut o grozăvie de supă de roşii. Mega delicioasă! Şi exact două porţii, cât am mâncat eu şi my-so-special-spoon-partener.
De fapt şi de drept, trebuie să mai mărturisesc un lucru. Era să uit de my-personal-touch. Adică acele ingrediente pe care le folosesc în anumite combinaţii pur intuitiv. Sau nu. Ce-am pus în plus în supa de roşii? Jumătate de linguriţă de chimen şi câteva fire de chilli, bineînţeles. Mai nou, am observat că unde încerc să mă abţin de la chilli, vărs solniţa cu piper. I like spicy, what can I say?! :D Deci, chimenul in supele cremă nu are cum să nu se dea la papilele gustative... Pe limba mea de onoare!
Şi busuiocul!! Mai spun de busuioc şi gata. Chiar şi numai frunzuliţa din poză, dacă o plimbi puţin prin supă, îi dă un gust fantastic! Tot pe limba mea de onoare!