contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supa De Rosii

articol scris de hobbybucatar blog

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

-1 dovlecel,

-1 legatura de loboda rosie,

-1 legatura leustean,

-1 legatura patrunjel,

-sare,

-piper,

-zahar,

-plus taiteii de orez dintr-un pachet de supa (eu arunc condimentele si uleiul).

-Aha. Si o lingura de ulei de masline (asta daca nu folositi smantana).

 

 Revin cu reteta supei de rosii cu care va amenintam ieri: o reteta ideala vara. E doar pe baza de legume si poate fi consumata atat calda, cat si rece, cu smantana (sau fara), cu crutoane sau cu paine prajita... Incercati!

 

Mod preparare:

Reteta e simpla: fierbeti ceapa in 500 ml apa cu sare, dupa zece minute adaugati telina si morcovul taiate bucatele, iar cand sunt aproape fierte adaugati si dovlecelul taiat mare plus cele 4 rosii intregi (pe care le lasati doar cat sa li se crape pielita si apoi le scoateti cu o spumiera).
Curatati pielita rosiilor si taiati-le cuburi, apoi puneti in robotul de bucatarie atat zeama lasata de ele, cat si pulpa. Mixati si dati deoparte. Mixati si legumele din supa (pe care le scoateti tot cu o spumiera, lasand, desigur, apa cu parfum de legume sa fiarba mai departe pe foc).
Adaugati in supa pasta de rosii, piureul de rosii din cutie si crema de legume. Plus o lingurita de zahar. Spalati loboda si leusteanul, taiati-le fasii, iar la primul clocot adaugati-le in supa, impreuna cu taiteii de orez. Lasati pana fierb si taiteii si... supa e gata.
Inainte de a stinge focul, adaugati si patrunjelul tocat si nu uitati s-o gustati. Se serveste cu piper si asa cum spuneam , ori cu smantana, ori cu o lingura de ulei de masline.
Cine o serveste rece ar trebui s-o scoata din frigider cam cu jumatate de ora inainte de masa.

 

 

Reteta recomandata de HobbyBucatar.blogspot.com