contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Supă Franțuzească De Ceapă

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

French onion soupSupa asta a fost o adevărată revelație pentru mine. Mai mult decât atât, și-a căștigat un binemeritat loc în  my top 3 comfort foods. E bogată în gusturi aromate și are o textură cremoasă, ușor crocantă pe alocuri, acolo unde pâinea nu a cedat neputincioasă între supă și stratul generos de brânză parfumată.

French onion soup

E acel fel de mâncare ce restabilește stările zen în orice individ ”neliniștit”. Acestea fiind spuse, atunci cand estimezi că ar fi probabil să mă superi, pune-mi în față un bol mare cu supă franțuzească de ceapă sau paste cu bacon sau ”un ceva” cu ciocolată fină curgătoare și promit să-mi anulez auzul feminin.

   6 cepe galbene sau roșii, mijlocii, tocate mărunt
    ulei de măsline
    1/4 linguriță de zahăr
    2 căței de usturoi
    800 ml supă de vită (sau de pui)
    1/2 cană vin alb sec sau vermut sec
    1 frunză de dafin
    1/4 linguriță cimbru
    sare, piper
    felii de pâine prăjită
    brânza Gruyere și parmezan

  1. Căliți ceapa în uleiul de măsline, la foc mediu, până se rumenește, timp de 30-40 de minute (la foc mic chiar mai mult). După primele 10 minute adăugați zaharul pentru a ajuta procesul de caramelizare a cepei.
  2.  Adăugați usturoiul zdrobit și căliți împreună timp de 1 minut. Adăugați supa de vită, vinul, frunza de dafin și cimbrul. Acoperiți parțial și fierbeți la foc mic timp de 30 de minute. Potriviți de sare și piper iar la final scoateți frunza de dafin.
  3.  Pentru servire cele mai indicate sunt vasele ce pot fi introduse în cuptor. Puneți supa în vasele (sau în vasul) din care va fi servită, puneți peste o felie de pâine prăjită, acoperiți cu brânza și parmezanul rase și dați la cuptor timp de 10 minute la 180 de grade, până când brânza se topește și se rumenește ușor.

French onion soup

French onion soup