contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Swiss Roll Cu Mascarpone, Rodie Si Goji

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

   Da, da! O sa ziceti ca a inceput postul, dar rulada asta e prea buna ca sa nu o incercati. Am vazut modelul pe acest site si m-a incantat foarte mult aspectul. Asa am decis sa o fac si eu. Gustul a fost senzational, dar aspectul nu a fost chiar cel dorit ;;)
Va sfatuiesc sa va inarmati cu scule bune ca sa va iasa frumoasa.

Ingrediente:

Pasta decorativa
1 albus
20 g cacao neagra
20 g faina
30 g zahar
30 g unt

Blat
4 oua
125 g faina
150 g zahar tos
1 praf de sare

Crema
150 g mascarpone
200 ml frisca vegetala lichida
2 lg fructe goji deshidratate
1/2 rodie

 Cum procedam:
Pasta decorativa
1. Pentru a face pasta decorativa amestecam toate ingredientele si le mixam bine.
2. Punem in tava modelul si hartia de copt. 
3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu (folositi unul bun, eu am avut unul caruia ii tot sarea capacul si a iesit cam intrerupt :( ) si spriam dupa model.
4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat:
1. Preincalzim cuptorul la 190°C.
2. Separam albusurile de galbenusuri. 
3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 100 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.
4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana la dizolvarea (aproape) completa a acestuia.
5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.
6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compoztitie.
7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.
8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).
9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot.

Crema
1. Batem frisca lichida pana cand capata consistenta.
2. Adaugam branza mascarpone si mixam pana la omogenizare.
3. Adaugam fructele goji, semintele de rodie si amestecam cu ajutorul unei linguri.

Asamblare:
Dupa ce s-a racit umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru 3 h.