contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Capsune Si Inimioare

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Am gasit capsuuuneee!!! 
Proaspat culese din gradina- asa a zis vanzatoarea din piata.
Din supermarket ultima data am luat in luna mai, cred, dar acum am gasit in piata, de la producator, cica, mi-a si fluturat vanzatoarea un certificat pe sub nas. Nu tot Banatul a fost inundat, doar o mica parte, iar astea sunt capsuni din nordul judetului Timis. Or fi avand sere oamenii, nu stiu, dar sunt foarte inchise capsunile la culoare, bordo de-a dreptul.
Si cum demult am zis ca voi face o tarta cu inimioare, ei, iata ca in sfarsit, a sosit momentul!! ;-)
Aluatul e la fel ca la Tarta cu mac.
Ingrediente:
Pentru aluat:
 375 g faina,
100g zahar,
200g margarina/unt,
1 ou,
1 lingurita praf de copt.
Crema:
250g crema de branza,
250g mascarpone,
1 ou,
100g zahar praf.
Umplutura:
500g capsune.
Mod de preparare:
Aluatul:
Se amesteca faina, untul/margarina, zaharul, oul, praful de copt pana cand se obtine un aluat consistent.

Se pune la rece pentru 30 de minute.
Se intinde 1/3 din aluat pe fundul unei forme cu diametrul de cca 26 cm. Alta 1/3 din aluat se  intinde cu sucitorul si se decupeaza cu o forma de fursecuri inimioare.
Patrusprezece inimioare mi-au fost necesare pentru tarta, cele care mi-au ramas le-am copt separat si le-am mancat ca pe fursecuri, doar aluatul este la fel.

Aluatul l-am dat la cuptor pentru ca prima data cand am facut tarta, nu a fost prea copt aluatul, si-atunci il las inainte la cuptor cam 15 minute pana vad ca prinde putina culoare.

Crema:
Crema de branza se amesteca cu galbenusul si zaharul praf

Albusul se bate spuma si se amesteca cu crema de branza si mascarponele.

Capsunele le-am spalat, curatat si taiat in jumatati. Le-am lasat la scurs pe prosoape absorbante.

Turnam crema peste aluatul racit, iar deasupra punem capsunele.

Peste capsune, asezam inimioarele din aluat

Puneti  tarta intr-o alta tava, pentru ca va curge si lasati vreo 20-25 de minute pana se auresc frumos inimioarele.

Lasati tarta sa se raceasca, apoi pudrati cu zahar vanilat.


Si o felie delicioasa!!