contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Ceapa Caramelizata Si Branza De Capra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
A doua reteta din cartea Altetei Sale Regale Principesa Margereta ,pe care am facut-o ,este aceasta tarta cu ceapa confiata si branza.Este grozava,pentru ca puteti folosi reteta de ceapa confiata,s-o conservati in borcane bine inchise la frigider si s-o folositi  la o reteta de pate de ficat de pui,de exemplu,n-am sa spun foie gras,ca sa nu ma spurcati,carne de gasca sau rata,chiar si la porc.Dar veti vedea cum poate fi folosit,este extrem de gustos,asa ca va recomand reteta fara rezerve.Eu am facut tarta in forme individuale de 15 cm diametru.Dar puteti s-o faceti intr-o forma mare.Asta seara am incercat si aluatul foietaj,ca baza de tarta si a fost foarte bun.Atata doar ca dupa ce il coaceti si daca creste si va creste chit ca il intepati cu furculita, il striviti cu mana sau o furculita si abia apoi o umpleti.
INGREDIENTE :
6-8 persoane
Lg  lingura
lg lingurita
ptr blat
-75 g unt moale
-175 g faina
-50 g branza chedar sau alta branza tare,rasa
-2 oua batute
-2-3 Lg de apa
-1 vf de cutit de sare
ptr.umplutura
Daca o faceti in forme individuale asa cum am facut-o eu,socotiti cantitatile pentru o persoana ,tarta avand diametrul de 15 cm
-1 ceapa medie (100 g) /persoana
-50 g branza proapata de capra,sau telemea de oaie /persoana
-1 lg unt/persoana
-2 Lg otet balsamic/persoana
-1/4 lg zahar brun/persoana
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
-din ingredientele de blat,amestecati bine si faceti un aluat omogen.Puneti aluatul,invelit cu folie de plastic alimetara,la frigider,timp de 20 de minute.Preincalziti cuptorul la foc mediu,170*C.Aluatul de la frigider,il intindeti pe un blat presarat cu faina,,il intindeti cu sucitorul,imbracati forma sau formele de tarta cu foaia de blat si dati la cuptor pentru 10-15 minute,pana aluatul se aureste usor.Apoi lasam aluatul sa se raceasca.,pana pregatim umplutura de ceapa caramelizata
-Topim untul intro tigaie potrivita,.la foc mic,sa nu se arda,apoi adaugam ceapa taiata solzisori,pana cand se inmoaie, adaugam zaharul brun,amestecand continu.Stigem cu  1-2 linguri de otet balsamic pentru fiecare  ceapa si lasam sa se reduca sosul,eventual putem adauga catreva linguri de apa,daca amestecul este prea uscat ,pana ceapa se glaseaza cu sosul  .Lasam la racit.
-peste blatul copt,asezam ceapa confiata


-apoi presaram branza de capra proaspata,sau de branza de oaie sfaramata,cui nu-i place branza de capra.

-punem tartele la cuptorul preincalzit la 180*C ,pana branza se topeste si se aureste frumos.
-servim tarta calda.