contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Dovleac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am cumparat zilele trecute niste dovleci micuti de la o doamna simpatica, unul avea coada taiata ca-l scapase pe jos si s-a rupt (coada, si anume), asa ca am zis sa nu-l mai tin in frigider si sa fac ceva cu el. Am facut niste tarte, mici, si briose. Am doua forme ceramice de tarta de la deja celebrul magazin de la Logoj, unde orice costa 3 lei sau 5 lei. Sunt produse de la http://www.schum.de in principal, gasesti tot felu' de chestii fainute. 

Am vrut sa incerc formele astea, care au diametrul de 14, 5, deci sunt mici, deci as mai avea nevoie. Sper sa mai gasesc cand ajung :). Aluatul l-am facut din 250 g faina, 130 g unt, 2 linguri de zahar, 1 lingurita de otet si un ou; l-am dat la frigider pentru juma' de ora. Dovleacul l-am dat pe razatoare, am avut 382 g de dovleac fara samburi. L-am pus pe foc cu o lingurita si jumatate de unt, 3 linguri de zahar, esenta de portocala, esenta de rom si zeama de lamaie. L-am lasat, amestecand din cand in cand, pana a disparut tot lichidul.

Am intins foile de aluat, am umplut tartele si la cuptor cu ele, la foc mediu, pana se rumenesc usor. Nu uitati sa intepati aluatul din loc in loc, inclusiv foaia de la baza. Cand sunt gata, le presarati (sau nu) cu zahar pudra. Eu am mai avut niste ganache de ieri si a mers chiar bine cu prajitura asta. 





Briosele sunt mai mult improvizate, sunt pseudobriose, deci nu am reteta. Am plecat de la aluatul de chec de aici, modificat in functie de ce am avut pe-acasa si mai ales de lenea de a merge sa cumpar ce trebuia. Sunt ok, numai bune dimineata la cafea. Ideea e ca daca va apucati de aluatul asta, sa nu modificati nimic la ingrediente, ca va iesi altceva. Si ar fi pacat. Sper, cat de curand, sa-l refac, fie ca va fi tot chec sau o baza pentru tort ori prajitura cu crema.