contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Tarta Cu Fructe De Padure, Gem De Afine Si Prune

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Am facut combinatia asta de fructe si gem pentru ca mi-am dat seama ca nu-mi ajung fructele de padure pentru o umplutura decenta. S-au potrivit insa, am avut un amestec dulce-acrisor tocmai bun pentru tarta. Desigur ca merge cu inghetata sau frisca sau mascarpone mixat cu miere si arome, e un desert de-a dreptul delicios.
Fructele de padure nu le-am mai lasat sa se decongeleze (am avut aprox. 400 g, congelate fiind), le-am pus la fiert cu o lingura de unt, esenta de vanilie, miere si zahar pudra. Am lasat sa clocoteasca pana am obtinut un sirop grosut, pe care l-am pus la pastrare intr-un borcan, la frigider. Le-am lasat la scurs intr-o sita, impreuna cu prunele din compot.
Aluatul este cel de aici. L-am impartit in 2, pentru ca urma sa acopar fructele cu crumble. Din jumatatea ramasa am facut biscuti.

Pentru crumble, am folosit 100 g faina, 50 g unt si 40 g zahar brun. Am plasat si cate un sambure de nuca pe ici, pe colo. Se pot macina si amesteca in crumble. Ideea e ca se pot improviza umpluturi foarte faine din ce aveti prin camara, in mod sigur exista cel putin un soi de gem ori compot.

 

 


Aluatul se preteaza foarte bine pentru biscuiti fragezi. I-am umplut cu gem de macese.


Articol recomandat de mancarurisimple.blogspot.com